Бойовики ОРДЛО заявляють, що Єрмак пообіцяв розглянути їхні пропозиції, – ЗМІ

ЗМІ пишуть, що глава Офісу президента Андрій Єрмак під час зустрічі радників лідерів "нормандського формату" у Парижі зобов'язався розглянути пропозиції бойовиків ОРДЛО

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Бойовики ОРДЛО заявляють, що Єрмак пообі…
Фото: president.gov.ua

Зокрема, йдеться про початок діалогу України з бойовиками ОРДЛО.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на ZN.ua.

"Напередодні засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) 8-9 лютого "представники" ОРДЛО М. Ніконорова та В. Дейнего звернулися до спецпредставника чинного голови ОБСЄ в Україні та ТКГ послу Мікко Кіннунена з листом. У цьому документі, який є у розпорядженні редакції, вони стверджують, що, за інформацією, отриманою ними від російської сторони, на зустрічі в Парижі 26 січня 2022 року на рівні політичних радників "українська сторона під гарантії Німеччини та Франції взяла на себе зобов'язання представити Контактну групу свою письмову реакцію на всі наявні на столі переговорів пропозиції щодо всеосяжного мирного врегулювання конфлікту на Донбасі відповідно до Мінських угод з метою розпочати з нами предметний та конструктивний діалог щодо їх обговорення та погодження", – йдеться у повідомленні.

У виданні зазначили, що документ містить "бачення" та "концептуальні підходи" так званих "ЛНР" та "ДНР" "до параметрів майбутнього режиму (особливого статусу)". Зокрема, у листі Дейнего та Ніконорова пишуть, що отримають до 9 лютого 2022 року від української сторони письмові позиції щодо "проекту Дорожньої карти".

"Спільні пропозиції Ніконорової та Дейнего до засідання ТКГ та її робочих груп 8 та 9 лютого 2022 року містять у тому числі й такий пункт: "ОРДЛО до 16 лютого 2022 року подати до Робочої групи з політичних питань доопрацьований проект Плану ОРДЛО з урахуванням позиції України, зазначеної у пункті 1.1.2 цього розділу, або подати свої заперечення на пропозиції України". "Представники" незаконних утворень також пропонують робочій групі з політичних питань до чергового засідання ТКГ 2 березня 2022 року "на підставі представлених Україною та ОРДЛО позицій визначити питання, з яких у сторін є розбіжності, та скласти перелік найбільш значущих розбіжностей для розгляду на засіданні ТКГ", – додали журналісти.

ЗМІ вказали, що бойовики припускають, що "з метою подальшого відновлення довіри між Україною та ОРДЛО у сфері безпеки Україна забезпечить негайне вжиття всіх необхідних заходів для звільнення та повернення на територію ОРЛО затриманого Україною представника ОРЛО у СЦКК А. Кося".

Водночас на засіданні гуманітарної підгрупи ТКГ Ніконорова та Дейнего пропонують "взяти до відома" "зобов'язання України не пізніше 16 лютого 2022 р. подати до Робочої групи з економічних питань пропозиції щодо зняття економічної блокади та відновлення соціально-економічних зв'язків із ОРДЛО".

У виданні акцентують, що інформація може бути черговим фейком російських маріонеток, і просить Офіс президента її підтвердити чи спростувати.

Нагадаємо, 25 січня видання Deutsche Welle повідомило з посиланням на джерела, що на перемовинах радників "нормандської четвірки" у Парижі нібито хочуть узгодити дату прямих перемовин української влади із бойовиками на Донбасі. Таку інформацію dpa нібито отримало від джерел в Єлисейському палаці.

Читайте також: Про що домовилися радники "нормандського формату": У Парижі оприлюднили текст декларації

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme