"Будемо дуже уважно стежити": У США виступили з заявою щодо дій РФ поблизу кордонів України

США мають намір продовжувати тісну координацію зусиль із союзниками та партнерами в Європі для реагування на ескалацію з боку Росії

Редактор стрічки новин
"Будемо дуже уважно стежити": У США вист…
Фото: Twitter Неда Прайса

Сполучені Штати та їхні європейські союзники занепокоєні діями Росії поблизу кордонів України.

Про це заявив речник Державного департаменту США Нед Прайс, передає Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

"Дії Росії викликають велике занепокоєння у США. Вони дуже турбують наших союзників і партнерів. Кілька наших європейських союзників уже провели власні дискусії високого рівня з РФ, озвучивши дуже схожі меседжі. Тож ми продовжимо тісно координувати взаємодію з нашими партнерами та союзниками по всій Європі – і не тільки – з огляду на ці дії", – заявив офіційний представник Держдепу.

Він підкреслив, що Сполучені Штати та інші країни Заходу прагнуть зберегти стабільну ситуацію в регіоні, а також сподіваються на передбачувані відносини з боку РФ.

"Але сподівання - це не стратегія. І ми будемо дуже уважно стежити за тим, до яких дій вдаватиметься Російська Федерація найближчими днями й тижнями", – додав Прайс.

Нагадаємо, 31 жовтня американське видання Politico оприлюднило супутникові фотографії, які підтверджують те, що Росія знову зосереджує війська та військову техніку на кордоні з Україною. У Міноборони підтвердили скупчення 90 тисяч російських військових на кордоні. При цьому в Кремлі назвали "фейком" інформацію про пересування військ на кордоні з Україною.

Водночас, за інформацією української розвідки, нині ситуація на Донбасі під контролем. Хоча загострення потрібно чекати вже цієї зими.

12 листопада міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Росія "шукає можливості просунутися далі" на територію України. 

13 листопада заступник голови Офісу президента Роман Машовець поінформував, що Збройні сили Росії постійно утримують потужне наступальне угруповання поблизу кордонів України.

За даними ЗМІ, Захід уже попередив Україну про "високу ймовірність" вторгнення Росії цієї зими

Читайте також: Британські вояки для України: Чому США готує європейських союзників до ескалації на Донбасі

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme