Бутусов вибачився за емоційні заяви на прес-конференції, але не перед Зеленським

Журналіст Юрій Бутусов вибачився за виражені під час прес-марафону емоції перед українцями, але не президентом Володимиром Зеленським

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Бутусов вибачився за емоційні заяви на п…
Фото: Юрій Бутусов / Facebook

За його словами, він не відмовляється від своїх слів у бік Зеленського, а лише просить пробачення за виражені емоції.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на допис Бутусова у Facebook.

"Я перепрошую за свої емоції й вираження неповаги до президента України, обраного українськими громадянами, емоції, котрі я допустив на пресконференції. А також за те, що обмежив можливості моїх колег поставити питання. Перепрошую лише за емоції, але сенс моїх слів був правильним, і я не відмовляюсь від жодного слова, я казав правду", – наголосив журналіст.

Бутусов додав, що його образили слова президента про причетність журналіста до загибелі українських військовослужбовців.

"Мене до глибини душі образило таке звинувачення. Вісім років усе, що я робив, було спрямоване на допомогу української армії, і така нічим не обґрунтована образа від глави держави, викликала в мене гнів. Я примушу пана Зеленського відповідати за цю брехню в суді, і заплатити моральну шкоду, яка піде на допомогу нашим воїнам", – зауважив він.

Окрім цього, Бутусов повторив свої тези про наявність російських шпигунів у владних кабінетах та їхніх дій з провалу операцій українських спецслужб.

Наприкінці своєї публікації Бутусов написав, що судитиметься також проти Державного бюро розслідувань. Також він запевнив, що може пояснити свої стрільбу з гаубичної гармати на відео зі своєї сторінки в соцмережах перед Комісією з питань журналістської етики.

Також він анонсував свій виступ на ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера", під час якого розповість ще більше подробиць про дії президента.

Бутусов вибачився за емоційні заяви на прес-конференції, але не перед Зеленським

Нагадаємо, що на прес-конференції Зеленський заявив, що Бутусов начебто працював на олігарха Ігоря Коломойського і образився на те, що не отримав державних посад. Бутусов відповів, що Зеленському має бути соромно за свої дії та звинуватив президента у влаштуванні на роботу російських агентів. Президент натомість звинуватив Бутусова в смертях людей на Донбасі.

28 листопада Юрій Бутусов виклав на особистій сторінці у Facebook відео, на якому він здійснює постріл з 152-мм гармати-гаубиці Д-20. На цей факт одразу відреагували у ДБР – проти журналіста відкрили кримінальне провадження за підозрою у плануванні, підготовці, розв’язуванні та веденні агресивної війни.

Сам Бутусов стверджує, що справу відкрили через його сварку із президентом Володимиром Зеленським на прес-конференції 26 листопада.

Водночас у ТКГ Бутусова звинуватили у підігруванні ворогу. Члени української делегації вважають, що своїм вчинком Бутусов несвідомо допоміг Росії в інформаційній війні проти України. 

У Міноборони також засудили Бутусова через публікацію такого відео.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme