Чехія прийматиме українських біженців у разі нападу Росії

У Чехії заявили про готовність прийняти українських біженців у разі, якщо напруга між Києвом та Москвою перетвориться на збройний конфлікт

Журналіст стрічки новин

Відповідне рішення було ухвалено на Раді безпеки країни на тлі інформації про загрозу вторгнення Росії в Україну, надіслану США своїм союзникам по НАТО.

Про це під час брифінгу за результатами засідання Державної ради безпеки 14 лютого заявив прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала, передає Depo.ua з посиланням на Česká televize.

"Чехія готова до різної кількості біженців, які б у випадку ескалації конфлікту могли прибути з України", — сказав він.

За його словами, Чехія поки що не планує інших кроків, пов’язаних із наданням Україні матеріальної допомоги, однак готова реагувати на можливі запити української сторони.

Крім того, Чехія готова допомогти Словаччині та направити через її кордон поліцейський контингент в Україну.

Водночас посадовець наголосив, що сподівається на вирішення ситуації дипломатичним шляхом.

"Ми віримо, що дипломатичні переговори триватимуть далі, й що ситуація врешті буде вирішена мирним шляхом", – заявив прем’єр.

Нагадаємо, що днями й Естонія заявила, що у разі вторгнення російських військ в Україну готова розмістити у себе біженців. Йдеться про 2000 осіб. 

Крім цього, раніше і Польща заявила, що готова приймати поранених і біженців, якщо Росія вторгнеться на територію України. Латвія також буде приймати українських біженців у разі війни. ВМС країни підготувало план на випадок прибуття великої кількості людей.

Також прийме українців і Литва. МВС країни розіслало в муніципалітети запити про те, де вони можуть розмістити біженців і як можуть надати їм різні послуги й допомогу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme