Далекі від реальності міркування: МЗС Росії "наїхало" на ООН через підтримку України

У Міністерстві закордонних справ Росії назвали засудження ООН визнання "Л-ДНР" далекими від реальності міркуваннями 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Далекі від реальності міркування: МЗС Ро…
Фото: Рixabay

Також у відомстві Лаврова звинуватили генсека ООН пана Гутерреша в тому, що він нібито не дотримується одноголосно схвалених Генасамблеєю принципів.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на заяву МЗС РФ.

Свою заяву головне дипломатичне відомство Росії зробило зв'язку з висловленою генеральним секретарем ООН А.Гутеррешем за низкою західних політиків критикою рішення президента Росії Володимира Путіна про визнання "Л-ДНР".

"Вважаємо дуже далекими від реальності міркування, що звучать сьогодні, про порушення суверенітету та територіальної цілісності України", – заявили на Росії.

У відомстві Лаврова вважають, що генеральному секретареві ООН слід було всі ці роки вимагати від України виконання Мінських угод, насамперед шляхом налагодження прямого діалогу з терористами "ДНР" і "ЛНР".

"Виникає закономірне питання – де були останні вісім років усі ці діячі, коли київський режим, який прийшов до влади в результаті держперевороту, вів проти своїх громадян каральну військову операцію, жертвами якої стали чотирнадцять тисяч цивільних осіб", – провокаційно заявили в МЗС РФ.

Також на Росії знову звинуватили чинну українську владу в геноциді російськомовного населення.  

Нагадаємо, дещо раніше генсек ООН виступив з жорсткою заявою про війська РФ на Донбасі. Він додав, що ООН не вважає миротворцями російських військовослужбовців, які увійшли на територію, контрольовану дотепер угрупованнями "ДНР" та "ЛНР".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme