Данілов розповів, чи будуть в Україні вводити комендантську годину

Заходи, запровадження у рамках режиму надзвичайного стану в Україні, відрізнятимуться у залежності від регіону

Редактор стрічки новин
Данілов розповів, чи будуть в Україні вв…
Фото: РНБО

Комендантська година в Україні може буде вводитися у тих чи інших регіонах лише за необхідності, у разі посилення агресії РФ.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу за результатами засідання Радбезу України 23 лютого, передає Depo.ua.

"У залежності від ситуації, які будуть знаходитися на тій чи іншій території штаби можуть ухвалювати ті чи інші рішення. Ще раз наголошую, за необхідності. Ніхто не буде, перепрошую за словосполучення, нікого кошмарити. Але у разі необхідності для забезпечення безпеки це наш обов'язок, це наше завдання", - сказав Данілов.

Він також пояснив, що введення режиму надзвичайного стану в Україні необхідне для того, щоб влада могла ефективніше реагувати на загрози.

Нагадаємо, сьогодні, 23 лютого, Рада національної безпеки та оборони (РНБО) схвалила рішення щодо запровадження надзвичайного стану в Україні на 30 днів. Йдеться про введення надзвичайного стану по всій території України, крім Донецької та Луганської областей. У цих двох областях діє окремий правовий режим. 

Додаткові заходи у зв'язку з запровадженням режиму надзвичайного стану можуть передбачати посилення охорони громадського порядку та критичних об’єктів, обмеження певного руху транспорту, додатковий огляд транспорту, перевірку документів у громадян. 

Затвердити це рішення РНБО має Верховна Рада. Очікується, що голосування відбудеться сьогодні. 

Читайте також: В Україні вводять надзвичайний стан на 30 днів: Що буде заборонено

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme