Данілов заявив, що дані Британії про російських "прибічників" в Україні для нього не стали сенсацією

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов не вважає дані розвідки Великої Британії щодо "п'ятої колони" в Україні сенсацією

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Данілов заявив, що дані Британії про рос…
Фото: Facebook-сторінка РНБО

За його словами, розвідка України добре знає імена всіх "прибічників" Росії, які діють в нашій країні.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на інтерв'ю Данілова для "BBC News Україна".

"Це може бути сенсацією для тих людей, які не обізнані з тим, що відбувається в нашій країні. Ми цілком обізнані, хто такий Мураєв, інші представники РФ, яких не називає англійська розвідка, чітко усвідомлюємо прізвища, імена, по батькові цих людей. Знаєте, як кажуть: а ви не можете всіх оголосити? Навіщо ви їх притримуєте? Оголосіть, будь ласка, всіх. Набагато цікавіше буде", – наголосив він.

Данілов додав, що в Україні вже ухвалили санкції щодо телеканалів, які використовувалися для пропаганди Росії.

Нагадаємо, у ніч проти 23 січня в Міністерстві закордонних справ Великої Британії повідомили, нібито уряд Росії планує привести до влади у Києві проросійського лідера. Потенційний кандидат, згідно з оприлюдненою інформацією, – проросійський український політик Євгеній Мураєв. Також російська розвідка буцімто підтримує контакти з іншими кількома колишніми українськими політиками, серед яких: Сергій Арбузов, Андрій Клюєв, Володимир Сівкович та Микола Азаров.

За словами заступника прем'єр-міністра Британії – міністра юстиції Домініка Рааба, Лондон та інші країни готові ввести серйозні економічні санкції проти Росії не лише у разі її вторгнення в Україну, а й за "маріонетковий режим" у Києві.

Водночас Мураєв відреагував на заяву британців і наголосив, що перебуває під санкціями РФ через конфлікт з депутатом від "Опозиційної платформи – За життя" Віктором Медведчуком.

А Росія назвала "анекдотом" заяву Британії про те, що Кремль хоче привести до влади в Україні екс-нардепа Євгенія Мураєва. Таку позицію висловило російське посольство в Британії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme