Депутати внесли правки до Держбюджету-2022: Що змінилося

Комітет Верховної Ради з питань бюджету підтримав правки народних депутатів до проекту закону №6000 про державний бюджет України на 2022 рік

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Депутати внесли правки до Держбюджету-20…
Фото: Depo.ua

За словами голови фракції "Голос" Ярослава Железняка, додаткових мільярдів від закону про олігархів у держбюджеті не спостерігається.

Втім, є низка змін, на які варто звернути увагу, написав нардеп у своєму Facebook, інформує Depo.ua.

Зазначається, що 3,3 мільярда будуть скеровані з "оновлення рухомого складу для перевезення пасажирів та модернізації залізничної інфраструктури" на "забезпечення заходів із забезпечення безпеки дорожнього руху". Також у новому держбюджеті передбачають додаткові 6,5 мільярда гривень надходжень від імпортного ПДВ. Окрім цього пропонується додатково виділити:

  • 1 мільярд на заходи з боротьби з COVID-19 у закладах загальної середньої освіти;

  • 1 мільярд на питну воду;

  • 2,2 мільярда на розвиток аеропортної інфраструктури;

  • 1 мільярд на субвенцію місцевим бюджетам на реалізацію інфраструктурних проектів та розвиток об’єктів соціально-культурної сфери;

  • 6 мільярдів на соцеконом, забравши цю суму із Державного фонду регіонального розвитку.

"Для розподілу коштів по низці освітніх програм передбачається створити комісію, в якій не менше 2/3 будуть представники Бюджетного і освітнього комітетів ВРУ", – додав Железняк.

Окрім цього, для розподілу соцеконому буде створена робоча група, не менше 50% від якої будуть члени бюджетного комітету Ради. Надходження в межах програм допомоги і грантів передадуть із спеціального фонду у загальний фонд.

"Оскільки на соцеконом із Державного фонду регіонального розвитку забрали занадто багато, то зупиняють на 2022 рік дію норми БКУ в якій сказано, що ДФРР повинен бути не менше 1 відсотка прогнозного обсягу доходів загального фонду Держбюджету", – зауважив нардеп.

Також передбачається, що кошти, які мають забрати у Мінекономіки, 2,7 мільярда, збільшать до 4 та розподілять відповідно до рішення Міжвідомчої комісії з питань державних інвестиційних проектів.

Народні депутати внесли свої правки до проекту закону №6000 про державний бюджет України на 2022 рік

Нагадаємо, 15 вересня урядовці підтримали проект закону №6000 про державний бюджет України на 2022 рік. Презентував його в межах засідання Кабміну міністр фінансів Сергій Марченко.

Дещо згодом законопроект про державний бюджет зареєстрували у Верховній Раді.

16 вересня голова фракції "Голос" Ярослав Железняк повідомив, що презентований Кабінетом міністрів проект закону №6000 про державний бюджет України на 2022 рік не зможе повноцінно "працювати" без ухвалення законопроекту про підвищення податків.

Читайте також: Проект бюджету 2022: Зрада чи перемога

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme