Експериментальні таблетки від коронавірусу виявились менш ефективними, ніж очікували

Згідно з оновленими даними дослідження щодо експериментальних таблеток проти коронавірусу "Молнупіравір" виробництва американської фармацевтичної компанії Merck & Co, засіб є менш ефективним, ніж вважалося раніше

Журналіст відділу новин
Експериментальні таблетки від коронавіру…
Фото: Рixabay

Виробник препарату проти COVID-19 заявив, що таблетки показали скорочення на 30% госпіталізацій та смертей, ґрунтуючись на даних, отриманих від 1 433 пацієнтів. Водночас у жовтні дані досліджень показали приблизно 50% ефективності, ґрунтуючись на даних від 775 пацієнтів.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Reuters.

Уточнюється, що Merck опублікувала свої дані до того, як Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США опублікувало набір документів для інформування групи зовнішніх експертів.

Вони мають зібратися для того, щоб обговорити, чи рекомендувати дозвіл на ці таблетки.

Водночас повідомляється, що проміжні дані щодо іншого препарату проти коронавірусу – таблеток "Паксловід" компанії Pfizer, отримані від 1 200 учасників дослідження, показали високий результат – зниження на 89% випадків госпіталізації та смертей від COVID-19.

Нагадаємо, на думку низки дослідників, такі препарати як "Молнупіравір" та "Паксловід" можуть стати перспективними засобами у боротьбі з пандемією, оскільки їх можна приймати на ранніх етапах лікування в домашніх умовах, щоб запобігти госпіталізації та смерті від COVID-19.

Повідомлялося також, що компанія Pfizer вирішила безоплатно поділитися ліцензією на таблетки від COVID-19.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme