Єрмак дав свідчення ДБР у справі "вагнерівців"

Голова Офісу президента Андрій Єрмак у вівторок, 30 листопада, прийшов до Державного бюро розслідувань та дав свідчення у справі "вагнерівців"

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Єрмак дав свідчення ДБР у справі "вагнер…
Фото: Андрій Єрмак / Facebook

Єрмак особливо наголосив на тому, що після допиту у справі про ПВК "Вагнер" не давав жодних коментарів на камеру, адже не бажав "робити з цього шоу".

Про це голова ОПУ написав на особистій сторінці у Facebook, передає Depo.ua

"Як законослухняний громадянин сьогодні о 8:30 ранку відвідав Державне бюро розслідувань. Надав свідчення у справі "вагнерівців", – написав Єрмак.

Він також підкреслив, що розповів слідчим для протоколу усю відому йому інформацію.

"Вважаю, що вкрай важливо, аби слідство встановило істину та розставило у цій справі усі крапки над "і", – додав Єрмак.

Допис Єрмака про допит у ДБР

Нагадаємо, 26 листопада у ДБР розповіли, що планують допитати Єрмака. У відомстві додали, що станом на зараз не отримали жодного доказу вини Єрмака у зриві спецоперації. 

Довідка: 17 листопада проект Bellingcat оприлюднив розслідування щодо зриву спецоперації з затримання бійців ПВК "Вагнер". Згідно з висновками розслідування, яке тривало впродовж року, українська військова розвідка планувала захопити 33 найманців російської приватної військової компанії "Вагнер" 25 липня 2020 року. Це мало статися після приземлення їхнього літака, який летів із Мінська до Стамбула, в Україні під вигаданим приводом. Однак, як зазначають розслідувачі, за кілька днів до того, як літак мав вилетіти з Білорусі, президент України Володимир Зеленський досягнув угоди про припинення вогню з Росією та російськими гібридними військами на Донбасі. Вона мала набрати чинності 27 липня і, за даними журналістів, спонукала Офіс президента відкласти операцію на п’ять днів.

Голова ОП Андрій Єрмак запропонував перенести операцію на тиждень після того, як стало відомо про угоду щодо припинення вогню. Розвідники натомість пропонували затримати операцію на чотири дні. Зрештою її вирішили перенести на п’ять днів.

Водночас у Bellingcat визнали, що не змогли підтвердити факти цих переговорів в Офісі президента, адже представники ОП відмовилися від інтерв'ю з розслідувачами. 

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк, коментуючи розслідування Bellingcat про операцію щодо так званих "вагнерівців", заявив, що розслідування майже повністю ґрунтується на "інтерв'ю з кількома відставниками з розвідки та спецслужб, зокрема з паном Бурбою" та не робить жодних висновків про те, що хтось щось "злив". 

Читайте також: "Вагнергейт" за версією Bellingcat: Які проблеми очікують на Зеленського і Єрмака

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme