Естонія збирає військових біля кордону з Росією для зведення "стіни"

Естонія збирає своїх військовослужбовців на кордоні з Росією для проведення навчань та зведення тимчасових загороджень

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Естонія збирає військових біля кордону з…
Фото: Pixabay

Резервісти, зокрема, займуться встановленням загородження довжиною 40 кілометрів на східному кордоні держави.

Навчальні збори Okas-2021 ("Шип-2021") відбудуться 17-25 листопада, повідомляє Depo.ua із посиланням на ERR.

Зазначається, що загорожа з колючого дроту буде встановлена у місцях з найвищим ризиком незаконного перетину кордону. Для цього буде використаний дріт довжиною близько 120 кілометрів.

Своєю чергою генеральний директор Департаменту поліції та прикордонної охорони Ельмар Вахер наголосив, що рівень небезпеки на кордонах Естонії не змінився і безпосереднього ризику посилення міграційного тиску зараз немає.

"Події у Польщі, Литві та Латвії вимагають зміцнення прикордонної інфраструктури і в Естонії, тому Департамент поліції та прикордонної охорони представив уряду пропозицію прискорити будівництво кордону. Під час додаткового навчального збору Okas рішенням уряду ми зможемо зміцнити кордон тимчасовими загородженнями", – наголосив він.

Водночас країна має наміри продовжувати будівництво державного кордону в прискореному темпі.

"За оцінкою експертів з безпеки, міграційний тиск як метод гібридної війни використовуватиметься роками, і для превенції та припинення цього потрібні не лише фізичні загородження, а й вся інфраструктура з технікою для моніторингу", – додав Вахер.

Нагадаємо, що 8 листопада з Білорусі до Польщі вирушила велика колона мігрантів. За інформацією низки ЗМІ, її супроводжували озброєні люди. Повідомлялося, що сотні мігрантів сидять на схилах або стоять на дорозі до КПП "Брузги – Кузниця". Нелегали прагнуть потрапити через сусідню з Білорусією Польщу до інших країн Європейського Союзу.

Згодом нелегали на кордоні з Польщею почали штурмувати огорожу. Сталася стрілянина. Під вечір нелегальні мігранти на кордоні з Польщею припинили штурм огорожі та встановили табір.

Вранці 9 листопада до табору мігрантів на кордоні із Польщею наблизилася велика група силовиків. Білоруських спецпризначенців зафіксували польські військові. Ввечері того ж дня дві групи мігрантів таки змогли прорватися з Білорусі до Польщі. Однак усіх їх згодом заарештували.

10 листопада експерт із зовнішньополітичних питань фракції СДПН у Бундестазі Нільc Шмід запропонував залучити Україну до розв'язання проблеми біженців на білорусько-польському кордоні.

14 листопада прес-служба 61-ї окремої піхотної єгерської бригади заявила, що військовослужбовці будуть жорстко діяти щодо осіб, які маскуватимуться під мігрантів і намагатимуться проникнути до України через Білорусь.

Читайте також: Мігрантські війни: Чи направить Лукашенко свою армію біженців в бік України

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme