Федоров анонсував масштабні кібернавчання в Україні

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров анонсував проведення масштабних кібернавчань в Україні

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Федоров анонсував масштабні кібернавчанн…
Фото: Facebook Михайла Федорова

За його словами, кібернавчання в Україні допоможуть протестувати та покращити протоколи реагування на хакерські небезпеки.

Про це Федоров заявив під час брифінгу, пише Depo.ua.

"Ми плануємо через кілька місяців провести перші масштабні кібернавчання в нашій країні, щоб атаки, всі різні вектори, які відбувалися, щоб все це ще раз протестувати і ще раз проаналізувати, як працюють протоколи реагування. Тому що це реально ще один новий фронт – кіберфронт, тому потрібно більше в цей напрямок інвестувати, більше координуватися, більше залучати бізнес, щоб він розбудовував кіберстійкість в нашій державі", – розповів міністр.

Нагадаємо, 15 лютого стало відомо про масовану кібератаку на два державні банки – "ПриватБанк" та "Ощадбанк", а також на сайт Міноборони. Згодом стало відомо, що під ударом перебувають практично усі банки України.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що хакерської атаки зазнав і сервіс "Дія". Фахівці швидко відбили атаку, користувачі "Дії" не відчули жодних наслідків кібернападу. 

Сьогодні на офіційний вебпортал Міністерства оборони України продовжують здійснюватися DoS-атаки, намагаючись зробити максимальне завантаження серверних потужностей.

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський заявив, що кібератака 15 лютого – одна з наймасштабніших в історії України.

ЗМІ пишуть, що російські хакери проникли в системи об'єктів критичної інфраструктури України. Таку інформацію оприлюднили журналісти The Washington Post. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme