Франція наполягає на продовженні "нормандського формату"

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан виступив за продовження переговорів у "нормандському форматі"

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Франція наполягає на продовженні "норман…
Фото: Рixabay

За його словами, Париж зацікавлений у деескалації конфлікту на Донбасі та докладатиме для цього всіх зусиль.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-конференцію глави МЗС Франції.

"Франція як голова Євросоюзу мобілізувала всі зусилля, щоб разом з європейськими та американськими партнерами, а також союзниками по НАТО для стримування ескалації", – наголосив він.

Міністр додав, що зустріч радників лідерів "нормандської четвірки" в Парижі відкрила можливість для діалогу в майбутньому.

Зауважимо, напередодні президент України Володимир Зеленський закликав організувати майбутню зустріч лідерів країни-учасниць "Нормандії" на тлі небезпеки вторгнення Росії в Україну. Зеленський наголосив, що необхідно зробити наступні кроки для припинення війни.

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, про що домовилися радники "нормандського формату". У Парижі оприлюднили текст декларації.

Довідка: У середу в Єлисейському палаці в Парижі відбулася зустріч радників лідерів "нормандської четвірки" (Франція, Німеччина, Росія, Україна). Переговори, що розпочалися близько 12.00 (14.00 за київським часом), тривали майже 8 з половиною годин.

За словами глави Офісу президента України Андрія Єрмака, розмова була важкою. Сторони зафіксували багато розбіжностей у поглядах України та Росії, але висловили бажання працювати.

Єрмак заявив, що в ході переговорів було досягнуто угоди про припинення вогню на лінії зіткнення та зазначив, що Україна та Росія мають дуже велику кількість розбіжностей у трактуванні, оцінці та способах виконання Мінських домовленостей. 

Водночас заступник керівника адміністрації президента Росії Дмитро Козак, коментуючи підсумки зустрічі на прес-конференції, заявив, що розмова була "непростою, але відвертою". Учасники домовилися, що незалежно від різночитань за Мінськими угодами перемир'я на Донбасі має дотримуватися безумовно.

Читайте також: Небезпечна гра Єрмака: Як впорається очільник ОП з дипломатичним тиском Франції та Німеччини

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme