Франція пригрозила Росії масштабними наслідками вторгнення в Україну

Міністерство закордонних справ Франції повідомило про масштабні наслідки для Росії у випадку вторгнення на територію України

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Франція пригрозила Росії масштабними нас…
Фото: Pixabay

У відомстві наголосили, що країни QUINT (США, Франція, Німеччина, Італія і Великобританія, – ред.) уважно стежать за ситуацією навколо України та проявами агресії Росії на кордоні.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу МЗС Франції.

"Як неодноразово обговорювали глави держав і урядів у форматі QUINT на цьому тижні, ми уважно стежимо за ситуацією навколо України", – сказав французький дипломат.

За його словами, глави держав і урядів п'ятірки країн наголосили про рішучу підтримку територіальної цілісності і суверенітету України.

"Росії були послані рішучі сигнали про глобальні і масштабні наслідки подальшого посягання на територіальну цілісність України", – зауважив він.

Нагадаємо, раніше лідери Великої Британії, Італії, США, Франції та Німеччини виступили за відновлення переговорів у "нормандському форматі" щодо урегулювання ситуації на сході України.

Як відомо, переговори Байдена з Путіним по відеозв'язку відбулися 7 грудня. У Білому домі заявили, що Байден наголосив – США та наші союзники нададуть відповідь сильними економічними та іншими заходами у разі військової ескалації проти України. Кремль згодом оприлюднив свою версію розмови.

Заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд за підсумками саміту розповіла про ті заходи, до яких можуть вдатися Сполучені Штати для протидії агресії Росії проти України. За її словами, санкції проти Росії у випадку відкритої війни цієї країни проти України можуть включати і серйозний удар по банківській системі та усій економіці Росії. Йдеться про міжнародну платіжну систему SWIFT. Також вона зауважила, що у випадку агресії Росії проти України можлива зупинка і російського газогону "Північний потік-2".

Байден проведе телефонну розмову з очільником України Володимиром Зеленським щодо результатів саміту з Путіним лише 9 грудня. 

Читайте також: "Завдати болю Росії": Що пишуть іноземні ЗМІ про розмову Путіна та Байдена

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme