Франція пригрозила Росії серйозними наслідками у випадку агресії проти України

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан попередив Росію про серйозні наслідки у випадку нової агресії проти України

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Франція пригрозила Росії серйозними насл…
Фото: Pixabay

До заяви також приєдналася міністерка оборони Франції Флоренс Парлі. Разом глави відомств висловили стурбованість погіршенням безпекової ситуації.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Міноборони Франції.

"Міністри висловили стурбованість погіршенням безпекової ситуації в Україні та чітко попередили про серйозні наслідки будь-якої подальшої можливої ​​шкоди територіальній цілісності України. Вони закликали Москву реінвестувати в переговори в "Нормандському форматі", погоджуючись на проведення міністерського засідання N4 найближчим часом, відповідно до зобов’язань президента Путіна", – йдеться у повідомленні.

Окрім цього, Ле Дріан та Парлі наголосили на зобов'язаннях Росії у межах місії ОБСЄ, щодо прозорості військових переміщень і діяльності.

Зауважимо, дещо раніше у Раді пояснили, чому російські військові біля кордонів не становлять небезпеки. Парламентарі заявляють, що на кордоні спостерігаються зміни в бойовому і чисельному складі військ РФ, а не збільшення.

Нагадаємо, на початку тижня стало відомо про те, що Росія зірвала проведення "нормандської зустрічі" на рівні міністрів. Це сталося попри згоду Німеччини, України та Франції сісти за стіл перемовин. РФ, попри декларування "мирної політики", вже тривалий час блокує всі спроби провести перемовини щодо деокупації Донбасу. 

Читайте також: Журналістів з США просять не нагнітати: Чому Київ не злякали російські війська біля українського кордону

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme