UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Франція заявила про готовність перекинути війська до Румунії через російську загрозу

Міністерка оборони Франції Флоранс Парлі заявила про наміри перекинути до Румунії декілька сотень військовослужбовців на тлі загрози вторгнення Росії в Україну

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Франція заявила про готовність перекинут…
Фото: Рixabay

Йдеться про перекидання військ до Румунії у межах розгортання сил НАТО на східному фланзі.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на AFP.

За словами Парлі, вона відвідала Румунію з метою обговорити це питання. Франція розглядає країну як "зону високої напруги", яку необхідно посилити шляхом перекидання військових. Вона додала, що остаточне рішення буде ухвалене після зустрічі з членами НАТО.

Зауважимо, напередодні румунська влада вирішила збільшити присутність військових НАТО на своїй території. Президент Румунії Клаус Йоганніс заявив, що Вища рада безпеки на тлі загрози вторгнення Росії до України вирішила вжити заходів щодо збільшення в країні присутності НАТО.

Нагадаємо, Британія не виключає можливості посилення свого військового контингенту у країнах Східної Європи сотнями військовослужбовців. Також члени НАТО провели переговори на високому рівні щодо того, чи слід посилити свою присутність в Естонії, Латвії, Литві та Польщі.

Пізно ввечері 17 січня до України прибув перший британський транспортний літак C-17, який доставив легке протитанкове озброєння. Загалом протягом останніх днів до України прибуло сім літаків з британським озброєнням.

25 січня до України прибула третя партія летального озброєння від США. Водночас тимчасово повірена у справах США в Україні Христина Квін заявила про готовність Вашингтона надати Києву ще більше озброєння у разі вторгнення Росії.

Тим часом Росія вважає, що західні країни нагнітають істерику навколо України, говорячи про ескалацію відносин Києва та Кремля.

Читайте також: Майже "Джавеліни" від Британії: Що за протитанкові комплекси NLAW отримала Україна

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme