Румунія посилиться військами НАТО і готується до біженців з України

Румунська влада вирішила збільшити присутність військових НАТО на своїй території

Ірина Макодзеба
Редактор стрічки новин
Румунія посилиться військами НАТО і готу…
Фото: Pixabay

Президент Румунії Клаус Йоганніс заявив, що Вища рада безпеки на тлі загрози вторгнення Росії до України вирішила вжити заходів щодо збільшення в країні присутності НАТО.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на російські ЗМІ.

"Ми обговорили на засіданні Вищої ради безпеки ситуацію у Чорноморському регіоні. Ми вирішили зробити низку важливих заходів: здійснити конкретні кроки щодо збільшення присутності союзників НАТО в Румунії, уряд продовжить планувати прийом можливої ​​хвилі біженців на нашу територію", — сказав Йоганніс.

Він додав, що Румунія та Україна мають понад 6 тис. км загального кордону.

Нагадаємо, Британія не виключає можливості посилення свого військового контингенту у країнах Східної Європи сотнями військовослужбовців. Також члени НАТО провели переговори на високому рівні щодо того, чи слід посилити свою присутність в Естонії, Латвії, Литві та Польщі.

Пізно ввечері 17 січня до України прибув перший британський транспортний літак C-17, який доставив легке протитанкове озброєння. Загалом протягом останніх днів до України прибуло сім літаків з британським озброєнням.

25 січня до України прибула третя партія летального озброєння від США. Водночас тимчасово повірена у справах США в Україні Христина Квін заявила про готовність Вашингтона надати Києву ще більше озброєння у разі вторгнення Росії.

Тим часом Росія вважає, що західні країни нагнітають істерику навколо України, говорячи про ескалацію відносин Києва та Кремля.

Читайте також: Майже "Джавеліни" від Британії: Що за протитанкові комплекси NLAW отримала Україна

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme