Голова "Венеційки" попросив у Зеленського оновлений текст закону про олігархів

Очільник Венеційської комісії Джанні Букіккіо подзвонив президенту України Володимиру Зеленському

Журналіст відділу новин
Голова "Венеційки" попросив у Зеленськог…
Фото: ЕРА

Букіккіо відзначив голосування Верховної Ради за "закон про олігархів", попросивши у Зеленського оновлений текст цього закону.

Також голова Венеційки наголосив на необхідності розбудови в Україні верховенства права та реалізації судової реформи, передає Depo.ua із посиланням на прес-службу президента.

Крім того, очільник Венеційської комісії та президент України обговорили формування Вищої ради правосуддя, підкресливши необхідність швидкого завершення цього процесу.

Нагадаємо, що "закон про олігархів" відправили до Венеційської комісії за ініціативи омбудсмена Людмили Денісової та спікера Ради Дмитра Разумкова.

16 вересня у Венеційській комісії підтвердили, що отримали законопроект про олігархів. Комісія схвально поставилась до передачі документу на оцінку. Водночас у "Слузі народу" розкритикували за таке рішення спікера ВР Дмитра Разумкова. Там заявили, що він мав би дослухатися до позиції фракції, яка висунула його на посаду очільника Верховної Ради.

22 вересня Венеційська комісія повідомила, що повідомить про результат розгляду "закону про олігархів" у грудні поточного року.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme