Говоритимуть про Україну: Білий дім назвав теми розмови Байдена з Путіним

Президент США Джо Байден під час розмови з президентом Росії Володимиром Путіним має намір обговорити питання стягування військ Росією до кордону з Україною
 

Журналіст відділу новин
Говоритимуть про Україну: Білий дім назв…
Фото: Вікіпедія

Президент Байден висловить занепокоєння нарощуванням російських військ біля кордону та планами щодо України.

Про це інформує Depo.ua з посиланням на сайт Білого дому.

"Сполучені Штати не прагнуть конфлікту. Ми можемо працювати разом над такими питаннями, як стратегічна стабільність та контроль над озброєннями. Але коли це необхідно, Сполучені Штати мають та продовжуватимуть забезпечувати значущі наслідки за шкідливі та дестабілізуючі дії РФ", – йдеться у заяві.

У Білому домі відзначили, що коли мова йде про Україну, то США чітко висловлюють свою глибоку стурбованість доказами того, що Росія підкріплює свої наміри щодо значних військових дій проти України.

Зазначається, що під час розмови Байден також порушуватиме інші важливі питання, зокрема, мова йтиме про стратегічну стабільність, кіберпростір та ядерну програму Ірану.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що перед розмовою з Путіним Байден скоординував позиції з європейськими лідерами. Очільники США, Великої Британії, Італії, Німеччини та Франції перед переговорами Байдена і Путіна поспілкувались у телефонному режимі.

Згодом у Кремлі оприлюднили деталі онлайн-саміту. Лідери мають обговорити, зокрема: напруженість навколо України, просування НАТО до кордонів Росії, а також ініціативу російського президента щодо гарантій безпеки.

7 грудня у Кремлі не порадили чекати проривів після розмови Байдена з Путіним.

Довідка: Зустрічі у "нормандському форматі" проводяться за участі представників президентів чи їхніх радників чотирьох країн: України, Німеччини, Росії та Франції. Зустріч радників зазвичай передує саміту голів держав. Учасники "нормандських" зустрічей намагаються розв'язати ситуацію із російсько-українською війною на Донбасі, спираючись на підписані 2015 року Мінські угоди.

Читайте також: Зустріч Путін-Байден: Чи варто чекати зради

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme