Кабмін виділив 175 млн грн для посилення охорони українського кордону

Кабінет міністрів на засіданні 24 листопада затвердив виділення Міністерству внутрішніх справ 175 млн грн

Журналіст стрічки новин

Гроші, які підуть на посилення охорони українського кордону, розподілять між Адміністрацією Державної прикордонної служби (майже 67 млн грн) та Національною гвардією (108 млн грн).

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на трансляцію засідання уряду.

За даними ДПСУ, оперативна ситуація на українсько-білоруській ділянці кордону в межах Волинської, Рівненської, Житомирської та Київської областей значно ускладнилась

"Можливо здійснення протиправних дій громадянами іноземних держав (нелегальними мігрантами), що перебувають на території Республіки Білорусь, під час спроб перетину державного кордону з реальною загрозою збройних нападів, захоплення та утримання ними установ Державної прикордонної служби України та iнших правоохоронних органів", – вказується у пояснювальній записці.

Для посилення найбільш вразливих ділянок кордону України з Республікою Білорусь були залучені військовослужбовці, а також техніка, зокрема авіаційна.  

Також планується залучити Адміністрацією ДПСУ ще 1555 військовослужбовців, 193 одиниці військової техніки. Водночас Нацгвардія має надіслати туди 6993 військовослужбовців та понад 100 одиниць військової техніки.

Державним бюджетом України на 2021 рiк видатки для зазначених заходів не передбачені, а тому їх виділили додатково.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький не виключає, що нелегальні мігранти можуть спробувати пройти через територію України. За його словами, уряд Польщі вже зараз вживає відповідних заходів для зміцнення кордонів.

Водночас в українському МВС готуються до можливого прориву кордону.

Читайте також: Єгері і тероборона: Як Україна захищатиметься від мігрантів Лукашенка

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme