Міграційна криза у Білорусі: В українському МВС готуються до можливого прориву кордону

У зв'язку з штучно створеною міграційною кризою у Білорусі відомства МВС України проведуть спільні навчання щодо можливої спроби прориву українського кордону

Редактор стрічки новин
Міграційна криза у Білорусі: В українськ…
Фото: mvs.gov.ua

Навчання відбудуться у Волинській області, на ділянці прикордонного підрозділу "Грабове" Луцького прикордонного загону.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу МВС.

Зазначається, що навчання будуть проведені для бойової координації між усіма підпорядкованими структурами МВС: Державною прикордонною службою, Національною поліцією, Національною гвардією України, Державною службою з надзвичайних ситуацій та Міграційною службою.

Сьогодні, 11 листопада, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський разом із головою Державної прикордонної служби Сергієм Дейнекою, головою Національної поліції Ігорем Клименком та заступником голови Національної гвардії України Юрієм Лебедем полетів у Волинську область для відпрацювання дій щодо захисту від можливої спроби прориву українського кордону, штучно організованими натовпами мігрантів, а також задля протидії іншим гібридним загрозам.

"З метою протидії потенційній кризі з мігрантами, ми залучимо всі п’ять структур МВС без винятку, як єдиний кулак внутрішньої безпеки України", – заявив Монастирський.

Під час візиту на Волинь також проведуть нараду з керівниками Об’єднаних територіальних громад, які розташовані уздовж  кордону, разом з керівництвом області та силовими структурами на предмет взаємодії у разі загрози українському кордону.

Нагадаємо, 10 листопада експерт із зовнішньополітичних питань фракції СДПН у Бундестазі Нільc Шмід запропонував залучити Україну до розв'язання проблеми біженців на білорусько-польському кордоні. Секретар РНБО Олексій Данілов відкинув пропозицію німецького політика та висловив здивування тим, що німецька партія вказує Україні, що їй робити з цього приводу.

Низка країн ЄС страждає внаслідок потоків мігрантів через Білорусь. Олександр Лукашенко ще наприкінці травня 2021 року у відповідь на санкції ЄС заявив, що перестане стримувати рух мігрантів через свою країну до Литви. Наразі міграційна криза, штучно створена Білоруссю посилюється. 8 листопада з Білорусі до Польщі вирушила велика колона мігрантів. За інформацією низки ЗМІ, її супроводжували озброєні люди. 

Повідомлялося, що сотні мігрантів сидять на схилах або стоять на дорозі до КПП "Брузги – Кузниця". Нелегали прагнуть потрапити через сусідню з Білорусією Польщу до інших країн Європейського Союзу

Міністр закордонних справ Польщі Петро Вавжик назвав те, що відбувається, провокацією білоруської сторони. Він упевнений, що "влада Білорусі прагне ескалації, яка призведе до загибелі людей щонайменше на одній зі сторін". Водночас міністр оборони Польщі Маріуш Блащак оголосив бойову готовність на кордоні з Білоруссю.

Згодом нелегали на кордоні з Польщею почали штурмувати огорожу. Сталася стрілянина. Під вечір нелегальні мігранти на кордоні з Польщею припинили штурм огорожі та встановили табір. Ввечері 9 листопада дві групи мігрантів таки змогли прорватися з Білорусі до Польщі. Однак усіх їх згодом затримали.

Відомо також, що ЄС готує новий пакет санкцій проти Білорусі через міграційну кризу на кордоні з Польщею та Литвою. Схвалення санкцій може відбутися вже наступного тижня.

Читайте також: Єгері і тероборона: Як Україна захищатиметься від мігрантів Лукашенка

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme