Кабмін змінив порядок виплати аліментів в Україні

Кабінет міністрів України вніс зміни до порядку виплати аліментів
 

Журналіст відділу новин
Кабмін змінив порядок виплати аліментів…
Фото: Depo.ua

Громадяни України, які сплачують аліменти, будуть це робити за новою процедурою і більшими сумами.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду 16 лютого, інформує Depo.ua.

Зараз від аліментника, що виїжджає за кордон на постійне місце проживання, вимагають оплати за весь період по досягненню дитиною повноліття, виходячи з її зарплати за останній місяць роботи або п'ятикратного розміру неоподатковуваного мінімуму.

За новою процедурою, якщо офіційної зарплати немає, аліментнику доведеться платити за середньою зарплатою у регіоні, де він мешкав до від'їзду за кордон. Сума в цьому випадку буде більшою, аніж на даний момент.

Те ж саме стосується працюючих за кордоном – аліменти нараховуватимуться, виходячи із середньої зарплати по регіону, де жила людина до від'їзду за кордон, а не з п'ятиразового неоподатковуваного мінімуму, як зараз.

Якщо ж з країною, де працює аліментник, Україна підписала договір про правову допомогу, то аліменти нараховуватимуться за спеціальною схемою. Раніше цього пункту не було.

Водночас, на аліментників-пенсіонерів послабили навантаження. Зараз при нарахуванні аліментів не враховують надбавки до пенсії особам з інвалідністю. По-новому не братимуть до уваги також надбавки за догляд за непрацездатними громадянами.

Нагадаємо, 26 січня Верховна Рада внесла зміни до Сімейного кодексу України, яким збільшила мінімальний розмір аліментів.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme