Хакери атакували МЗС Канади: Що про це відомо

Канадське Міністерство закордонних справ зазнало потужної кібератаки

Редактор стрічки новин
Хакери атакували МЗС Канади: Що про це в…
Фото: Pixabay

Електронні системи канадського МЗС через масштабну кібератаку на тривалий час були виведені з ладу.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Reuters.

Зазначається, що інцидент трапився у середу, 19 січня, за день до того, як канадська розвідка попередила громадськість про потребу посилити кіберзахист від можливого російського нападу. Через атаку деякі онлайн-послуги канадського МЗС досі недоступні.

"Ключові послуги … наразі справні. Певний доступ до інтернету та онлайн послуг не працює", – розповіли у Раді казначейства Канади, яка здійснює загальний нагляд за функціонуванням уряду.

У відомстві наголосили, що "свідчень того, що інші державні департаменти постраждали, немає".

Також наразі невідомо, чи стоїть за нападом Росія. 

Нагадаємо, у ніч з 13 на 14 січня хакери зламали сайти низки урядових структур України. На них розмістили текст із погрозами громадянам українською, російською та польською мовами. У зверненні хакерів стверджувалося, буцімто всі особисті дані українців були "завантажені в загальну мережу", а всі дані на персональних комп'ютерах "будуть знищені без можливості відновлення".

Внаслідок кібератаки постраждали офіційні сайти Кабінету міністрів України, Міністерства освіти й науки, Міністерства закордонних справ, Міністерства розвитку громад і територій, Міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища, Міністерство аграрної політики та продовольства, Державної казначейської служби, Державної служби із надзвичайних ситуацій тощо. Працювати перестав також портал "Дія".

Дещо згодом Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України запевнила, що витоку персональних даних внаслідок хакерської атаки не відбулось. Ресурси відновили свою роботу. У СБУ згодом заявили, що виявили окремі ознаки причетності до інциденту хакерських груп, пов’язаних зі спецслужбами РФ. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme