Коломойський намагається відсудити заморожені через війну російські гроші у США, – ЗМІ

Компанії, підконтрольні українському олігарху Ігорю Коломойському, хочуть через суд отримати заморожені Вашингтоном через напад на Україну російські кошти 

Редактор стрічки новин
Коломойський намагається відсудити замор…
Фото: УНІАН

11 компаній, які внаслідок окупації Росією 2014 року Криму втратили низку автозаправних станцій і об'єктів нерухомості на півострові, намагаються стягнути компенсацію з Росії у рахунок заморожених США коштів.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на DW.

За інформацією видання, позов, обсяг претензій за яким становить 34,5 мільйона доларів, поданий до Окружного суду округу Колумбія. Позивачі домагаються в американських суддів стягнення на підставі рішення арбітражного суду в Швейцарії, ухваленого у квітні 2019 року. Як зазначено у тексті арбітражного рішення, яке є в розпорядженні видання, бенефіціаром українських компаній-позивачів, найбільшими з яких є "Стабіл", "Рустел", "Кіровоград-Нафта" і "Трейд Траст", є український олігарх Ігор Коломойський.

Адвокат компаній Коломойського Джеймс Бойкін в інтерв'ю агенції Reuters зазначив, що замороження Сполучними Штатами російських активів в рамках санкцій за розв'язану проти України війну є нагодою для його клієнта стягнути кошти. "Якщо кошти можуть бути скеровані на потреби людей, які стали жертвами російської агресії, я не розумію, чому Крим і люди, які зазнали втрат внаслідок анексії мали би бути винятком", – зауважив Бойкін.

Захисник олігарха вважає Коломойського жертвою російської агресії, оскільки мільярдер був критиком Кремля.

Як відомо, у 2021 році США запровадили санкції проти Коломойського через підозри в корупції. Його активи заморожені через підозру у відмиванні коштів, виведених з "Приватбанку" і вкладених у нерухомість в Сполучених Штатах.

Від провідних західних політиків неодноразово лунала думка, що заморожені в рамках санкцій російські активи у США мають бути конфісковані і скеровані на відбудову після війни.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що загалом з $650 млрд резервів, які були у росії до початку повномасштабного вторгнення в Україну, приблизно $325 млрд були заморожені у США і країнах Євросоюзу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme