Командувач ООС назвав можливі сценарії наступу російської армії

На тимчасово непідконтрольній Україні території Донецької та Луганської областей збройні формування Російської Федерації проводять планову системну підготовку
 

Журналіст відділу новин
Командувач ООС назвав можливі сценарії н…
Фото: АрміяInform

На даний момент угрупування, яке сьогодні-завтра могло б піти в наступ, на Донбасі немає.

Про це в інтерв'ю "Радіо Свобода" заявив командувач Операції Об'єднаних сил Олександр Павлюк, інформує Depo.ua.

"На даний момент ми, як таких, реальних угруповань не спостерігаємо на непідконтрольній території. Поки що йде планова, системна підготовка. Планові заходи, організаційні заходи, де підрозділи замінюють одне одного, виходять на полігон, готуються. Нічого не змінюється протягом останніх років, тому як таких видимих питань проведення наступальних дій ми не бачимо. Так, ми вивчаємо досконально, відпрацьовуємо різні варіанти, але на даний момент, що чітко видно угруповання, яке завтра буде наступати, – ми не бачимо", – запевнив Павлюк.

Водночас він зазначив, що керівництво ООС враховує не лише ситуацію з боку нерегулярних формувань на Донбасі, а й з боку підрозділів, які Росія розташувала біля кордону з Україною.

"Ми відпрацьовуємо всі варіанти можливих дій. Як наступ незаконних збройних формувань, посилених російськими підрозділами, так і можливість вторгнення російських регулярних військ зі сторони північних кордонів нашої держави. Ці плани відпрацьовані, люди тренуються. Постійно удосконалюємо свою майстерність в цьому напрямку. Тому що ми не перший раз стикаємося з російською агресією, з російськими підрозділами. Я думаю, що ми впораємося з цими питаннями", – сказав командувач ООС.

Також він розповів про підготовку протидії сценарію оточення російською армією сил ООС.

"Це питання давно уже розглядалося – ще у 2017-18 роках, де одне з ключових питань щодо наступу було охоплення і відрізання від основних сил угруповання українських Збройних сил, яке знаходиться тут, на Донбасі. Тому що йти в лоб – це для них дуже небезпечно, це величезні втрати з їхнього боку, тому, як один із варіантів, ми розглядаємо це охоплення, відрізання нас від основної частини, а потім спроба поетапного знищення. Тому це питання ми враховуємо, посилюємо відповідні напрямки, вивчаємо розгортання наших резервів на відповідних рубежах", – пояснив Павлюк.

Також Павлюк додав, що від Росії можна чекати будь-якого розвитку ситуації будь-якої хвилини, навіть логічно нічим не підтриманого і неадекватного.

Нагадаємо, 31 жовтня американське видання Politico оприлюднило супутникові фотографії, які підтверджують те, що Росія знову зосереджує війська та військову техніку на кордоні з Україною. У Міноборони підтвердили скупчення 90 тисяч російських військових на кордоні. При цьому в Кремлі назвали "фейком" інформацію про пересування військ на кордоні з Україною.

Водночас, за інформацією української розвідки, нині ситуація на Донбасі під контролем. Хоча загострення потрібно чекати вже цієї зими.

12 листопада міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Росія "шукає можливості просунутися далі" на територію України. 

13 листопада заступник голови Офісу президента Роман Машовець поінформував, що Збройні сили Росії постійно утримують потужне наступальне угруповання поблизу кордонів України.

Читайте також: Інтелектуальний кордон: Як будують стіну на кордоні з Росією та Білоруссю

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme