Корнієнко пояснив демарш "слуг" під час погоджувальної ради парламенту

Очільник партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко пояснив, чому його колеги пішли з погоджувальної ради

Журналіст стрічки новин
Корнієнко пояснив демарш "слуг" під час…
Фото: Скріншот

За словами Корнієнка, на засіданні відбулась регламентна атака.

Про це він повідомив під час спілкування з журналістами, передає Depo.ua.

"Ми сьогодні бачили на погоджувальній атаку регламентну. У першу чергу на нашу фракцію. Ми це сприймаємо як недружній крок з боку спікера і це, в принципі на нашу думку, маніпуляція регламентом дуже серйозна, дуже непрозора, і дуже така пряма. Тому що норма те що на місяць мають подаватися закони, вона стосується просто переліку законів, а норма щодо їх розподілу і упорядкування залежить від ступень законів", – пояснив нардеп.

Корнієнко наголосив, що спікер Ради Дмитро Разумков вперше за час роботи парламенту цього скликання не поставив на голосування пропозицію "слуг народу".

"Він не поставив нашу пропозицію, це вперше в історії. Завжди ставились пропозиції будь-які, навіть фантастичні, навіть з відсутніми номерами законів, навіть з відсутнім всім. Коли конкретна пропозиція "Слуги народу" не була поставлена, була натомість поставлена якась своя версія пропозиції із перемішаними статтями регламенту, то тут є питання маніпулювання регламентом. Як ми почули заяву пана спікера, що він буде брати активну участь у питанні про свою відставку, то це взагалі порушення", – заявив нардеп.

Він зауважив, що засідання про відставку спікера має проводити або перший заступник очільника парламенту, або нардеп, який не підписувався за його відставку.

Як відомо, сьогодні, 4 жовтня, народні депутати від фракції "Слуга народу" вирішили бойкотувати виступ п'ятого президента Петра Порошенка в межах погоджувальної ради у парламенті, коли той почав критикувати Володимира Зеленського. Народні обранці встали й залишили свої місця.

Речниця "слуг народу" Юлія Палійчук у своєму Telegram додала, що голови парламентських комітетів залишили засідання погоджувальної ради і таким чином "висловили недовіру організації роботи голови Верховної Ради".

Нагадаємо, дещо раніше "слуги народу" визначилися з датою, коли почнуть процедуру відставки Дмитра Разумкова. За інформацією джерел низки ЗМІ, головною кандидатурою на посаду спікера українського парламенту є буцімто чинний перший віце-спікер Руслан Стефанчук.

Довідка: Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков, згідно з даними експертів, може мати президентські амбіції. Чинний глава держави Володимир Зеленський навіть може вбачати в ньому політичного конкурента, хоча рейтинги, здебільшого, і не вказують на високі шанси Разумкова на крісло президента.

Впродовж кількох місяців у ЗМІ час від часу з'являлася інформація із посиланням на неназвані джерела, буцімто в Офісі президента відбувається підготовка до відставки Разумкова, який є спікером парламенту з 2019 року. Акцентувалася увага, зокрема, на тому, що Разумков іде наперекір проханням Зеленського й висловлює власну думку.

Водночас в ОП наголошували, що між Разумковим та Зеленським немає конфлікту, і президент не вважає спікера Ради своїм конкурентом.

18 вересня "слуги" у прямому ефірі накинулися на спікера ВРУ Дмитра Разумкова й натякнули, що у них є голоси для його заміни.

30 вересня стало відомо, що у Раді розпочали процедуру звільнення спікера Дмитра Разумкова.

Разумков підтвердив, що колеги прийшли до нього за підписними листами про відкликання з посади голови Верховної Ради. Він уточнив, що відповідну пропозицію подав голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Читайте також: Відставка Разумкова: чому це ніяк не вплине на політичні розклади

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme