Кулеба та Блінкен обговорили стримування російської агресії

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба обговорив з держсекретарем США Ентоні Блінкеном кроки щодо стримування російської агресії

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Кулеба та Блінкен обговорили стримування…
Фото: Дмитро Кулеба / Facebook

Зокрема, Блінкен поінформував українського колегу щодо підсумків своїх контактів з російським міністром закордонних справ Сергієм Лавровим.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу МЗС України.

Зазначається, що сторони обговорили проактивне стримування Росії від подальшої агресії проти нашої країни.

"Вони відзначили суттєвий прогрес у підготовці скоординованих євроатлантичних санкцій проти РФ та вихід цієї роботи на завершальний етап. Сторони обговорили динаміку переговорів у рамках Нормандського формату та висловили сподівання, що Російська Федерація продемонструє конструктивну позицію в наступних раундах переговорів", – йдеться у повідомленні.

Блінкен також підтвердив роботу адміністрації президента США Джо Байдена над наданням додаткової допомоги на тлі негативного впливу безпекових ризиків з боку Росії.

"Дмитро Кулеба подякував американській стороні за передачу Україні інформації щодо можливої підготовки Російською Федерацією сфабрикованих приводів для загострення. Міністр і держсекретар погодилися, що публікація такої інформації дозволяє упередити втілення подібних планів у дійсність та домовилися і надалі взаємодіяти у цій сфері" – додали у прес-службі.

Нагадаємо, прес-секретарка Білого дому Джен Псакі повідомила про ймовірність запровадження проти Росії превентивних санкцій у разі нової агресії. Вона додала, що адміністрація президента Джо Байдена зараз тісно співпрацює з конгресменами США щодо законопроекту про санкції проти Росії. За її словами, на ринках Росії вже можна побачити ознаки впливу загрози запровадження превентивних обмежень.

Раніше стало відомо, що демократи в Сенаті США підготували новий пакет санкцій проти Росії та персонально президента Володимира Путіна на випадок вторгнення в Україну. За даними ЗМІ, документ передбачає обмеження щодо глави РФ, високопоставлених російських військових та урядовців, а також низки банків й системи міжнародних платежів SWIFT. 

За інформацією ЗМІ, Білий дім зустрівся із представниками найкрупніших банків США, щоб обговорити шляхи запровадження санкцій проти Росії в такому форматі, аби це не зруйнувало міжнародну фінансову систему.

Також видання The New York Times повідомило, що санкції Сполучених Штатів Америки, якими Росії погрожує президент країни Джо Байден для стримування вторгнення в Україну, можуть зруйнувати економіку РФ. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme