Кулеба висунув Росії ультиматум: 48 годин на деталі про військові навчання біля кордонів України

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висунув Росії ультиматум та дав 48 годин на роз'яснення щодо військових навчань біля кордонів нашої країни

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Кулеба висунув Росії ультиматум: 48 годи…
Фото: Прес-служба МЗС

За його словами, Київ звернувся до Кремля із запитом надати детальні роз’яснення щодо військової діяльності у районах, прилеглих до території України та у тимчасово окупованому Криму.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на допис Кулеби у Twitter.

"Ми офіційно застосували механізм зменшення небезпеки, згідно з розділом III Віденського документа, та звернулися до Російської Федерації з запитом надати детальні роз’яснення щодо військової діяльності у районах, прилеглих до території України та в тимчасово окупованому Криму", – йдеться у повідомленні.

Міністр зазначив, що Росія повинна надати дані про точні райони проведення навчань.

"Згідно з положеннями Віденського документа, РФ має надати точні райони проведення військової діяльності, повідомити дати її завершення, а також найменування, підпорядкованість, кількість військових формувань; також типи озброєнь та військової техніки, які беруть у ній участь", – додав він.

Кулеба наголосив, що у Кремля є 48 годин, інакше Україна ініціює позачергову зустріч країн-учасниць ОБСЄ.

"Росія має 48 годин на відповідь. У разі її відсутності або надання недостатньої чи неналежної інформації, Україна звернеться до РФ та решти держав-учасниць Віденського документа щодо скликання надзвичайної зустрічі, на якій РФ повинна буде надати роз’яснення", – написав міністр.

Глава МЗС України резюмував, що українська влада продовжить використовувати всі дипломатичні можливості для забезпечення безпеки країни.

Кулеба висунув Росії ультиматум: 48 годин на деталі про військові навчання біля кордонів УкраїниМіністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висунув Росії ультиматум та дав 48 годин на роз"яснення щодо військових навчань біля кордонів нашої країни

Зауважимо, напередодні стало відомо, що державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен вважає, що Росія може почати нове вторгнення в Україну будь-якої миті. За його словами, це може статися, зокрема, й до закінчення Олімпійських ігор в Пекіні. Росія стягує додаткові війська до кордону з Україною щодня.

Нагадаємо, нещодавно джерела видання The Washington Post серед американських чиновників та співробітників розвідки США повідомили, що Росія активніше стягує війська до кордонів з Україною, а дипломатія стає безсилою.

Водночас Резніков заявив, що не бачить "нагальних військових загроз з боку РФ". Він додав, що Київ не має наміру атакувати ані Крим, ані непідконтрольну частину Донбасу, оскільки там живуть українці й вони б за такого сценарію опинилися в небезпеці.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба також закликав громадян не вірити апокаліптичним прогнозам різних ЗМІ, що ширяться у мережі останнім часом.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme