Кулеба заявив про втому України від іноземних партнерів

Заяви іноземних партнерів щодо ситуації поблизу кордонів України уже не мають таких наслідків для української економіки, як це було раніше
 

Редактор стрічки новин
Кулеба заявив про втому України від іноз…
Фото: Twitter Дмитра Кулеби

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна "втомилася від іноземних партнерів".

Про це він сказав в ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1+1", передає Depo.ua.

Міністр нагадав, що раніше заяви світових лідерів про те, що вторгнення Росії до України "неминуче", вводило українців у паніку.

"Я постійно чув лише одне – про втому іноземних партнерів від України. Нарешті хтось почав говорити про втому України від іноземних партнерів", – заявив Кулеба.

Очільник закордонного відомства зазначає, що спільно з іноземними партнерами він дійшов висновку, що кожне слово в публічній комунікації є дуже важливим.

"Розгорнулися цілі філологічні баталії щодо англійського слова "imminent" ("неминучий", – ред.), яке постійно використовували США про те, що атака на Україну "невідворотна". Я вже прочитав два окремі матеріали про те, як це слово правильно потрібно перекладати", – зазначив міністр.

За його словами, вперше розмова щодо цього розпочалася з держсекретарем США Ентоні Блінкеном під час його візиту до Києва.

"Ми показали конкретні наслідки для української економіки від кожної заяви. Одна заява - гривня просіла. Друга заява - народ пішов в банки знімати заощадження. І після цього почалася еволюція партнерів. І завершилася вона заявою речниці Білого дому, яка сказала, що це слово ("imminent" - "невідворотний" - Ред.) більше не буде використовуватися", – пояснив Кулеба.

Нагадаємо, після телефонної розмови президента України Володимира Зеленського з американським лідером Джо Байденом, яка відбулася 27 січня, низка ЗМІ заявила про суперечку між співрозмовниками щодо загрози вторгнення Росії. Цю інформацію заперечили як в Україні, та і у США.

28 січня президент України Володимир Зеленський дав прес-конференцію для представників іноземних ЗМІ. Зеленський заявляв, що реакція заходу на загрозу з боку Росії надмірна. Також, за його словами, після того, як Захід почав говорити про загрозу відкритого вторгнення Росії, Україна втратила 12,5 млрд. Зеленський заявив, що Захід зараз демонструє "невиважену інформаційну політику, яка дорого коштує Україні". 

Згодом американське видання Politico заявило, що президент України Володимир Зеленський применшує загрозу вторгнення Росії на свою територію та висловлює побоювання, що США навмисно перебільшують загрозу РФ у свої інтересах. Через це посилюється дисонанс між Києвом та Вашингтоном.

Посол України в США Оксана Маркарова заперечила інформацію ЗМІ про те, що між українською та американською владою існують розбіжності щодо загрози вторгнення РФ в Україну. За її словами, між двома країнами можуть бути дискусії та різниця у поглядах, але Сполучені Штати залишають стратегічним партнером України та "другом номер один"

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme