Кулеба заявив про збільшення поставок озброєння до України від міжнародних партнерів

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба анонсував збільшення поставок озброєння до України від міжнародних партнерів на тлі російської загрози

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Кулеба заявив про збільшення поставок оз…
Фото: МЗС України

За його словами, Україна з озброєнням стане ще сильнішою, а Росія зменшить бажання нападу на нашу країну.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на брифінг Кулеби.

"Зброї буде ще більше. Там у нас є дуже позитивна динаміка. І це теж велика відмінність між зараз і 2014 роком. Минулого року безпрецедентна допомога -  650 мільйонів доларів Сполучені Штати надали військової підтримки Україні. Ніколи до цього за один рік на таку суму, вони нам не допомагали", – наголосив він.

Міністр додав, що деякі країни досі перебувають у процесі визначення, яку саме допомогу вони можуть надати України на тлі російської агресії. Водночас він запевнив, що зброї буде ще більше.

"Інші країни ухвалюють рішення про надання нам конкретної оборонної зброї. Деякі країни у процесі визначення, що саме вони можуть надати. Тому я можу підтвердити, що зброї буде ще більше. Україна буде ще сильнішою і відповідно бажання у Росії нападати буде меншим", – зазначив Кулеба.

Нагадаємо, раніше Міноборони України повідомило, що отримало від польського Міноборони пропозицію безоплатної військово-технічної допомоги.

Також вже багато країн світу активно озброюють Україну. Так, минулими тижнями Україна отримала близько сотні тонн летальної зброї, в тому числі боєприпасів.

Зокрема, від США було доставлено протитанкові ракетні комплекси Javelin. Велика Британія надала Україні легкі протитанкові оборонні системи озброєнь. Естонія, Латвія та Литва також забезпечать Україну зброєю (Естонія відправить Javelin, а Литва та Латвія – Stinger). Про готовність надати Україні зброю повідомили й Нідерланди. Водночас Міністерство оборони Чехії зазначило, що планує надати Україні артилерійські снаряди. 

Читайте також: "Стінгери", "Джавеліни", вогнемети і гранатомети: Яку зброю вже дають Україні західні партнери

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme