Латвія планує відправити військових до України

Латвія розглядає можливість відправити до України військовослужбовців

Редактор стрічки новин
Латвія планує відправити військових до У…
Фото: Aizsardzības ministrija/Facebook

Міністерство оборони Латвії на тлі загрози вторгнення Росії до України підготувало проект постанови Сейму щодо рішення відправити військовослужбовців Національних збройних сил країни на навчальну операцію в Україну.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на LETA.

Зазначається, що Міноборони Латвії направило проект на погодження Міністерству фінансів, Міністерству юстиції та Міністерству закордонних справ країни.  

Проект передбачає участь військових Латвії у канадській місії UNIFIER на території України. Планується, що війська буде відправлено на термін, встановлений у рішенні Канади про дію операції.

Проект про рішення Сейму ще має бути розглянутий урядом.

Представник Міноборони Латвії Каспарс Галкінс підтвердив, що раніше відповідно до прохання українського уряду було організовано операцію армії Канади для підтримки оборонних сил України. Мета операції полягає у допомозі в навчанні сил безпеки, вдосконалення та посилення їх можливостей. Латвія також планує брати участь у цій операції, щоб зробити свій внесок у зміцнення обороноздатності України.

Водночас наразі у Міноборони Латвії поки що не повідомили, скільки військових планується відправити в Україну, в якому регіоні буде розташована їхня база і скільки це коштуватиме держбюджету.

Нагадаємо, 21 січня Міноборони Латвії повідомило, що у відповідь на агресію Росії Латвія відправить в Україну зенітні ракети Stinger, індивідуальне спорядження та сухі харчові продукти.

Днями прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо оголосив про те, що Канада на три роки продовжить та суттєво розширить свою військову тренувальну місію UNIFIER в Україні. 60 канадських військовослужбовців приєднаються до близько 200 військових Канади, які вже перебувають в Україні. Надалі Збройні сили Канади матимуть змогу довести кількість військовослужбовців в Україні до 400. 

Читайте також: Які країни постачають зброю Україні (ІНФОГРАФІКА)

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme