Lufthansa заявила, чи скасує рейси до України

Німецька авіакомпанія Lufthansa поки не скасовує рейси до України

Ірина Макодзеба
Редактор стрічки новин
Lufthansa заявила, чи скасує рейси до Ук…
Фото: Державна авіаслужба

Lufthansa заявила, що продовжує здійснювати рейси до України, що "відповідає оцінці національних та міжнародних регуляторів".

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на DW.

В авіакомпанії додали, що стежать ситуацією і надалі прискіпливо.

"Безпека пасажирів та екіпажів має завжди найвищий пріоритет", – наголосили в Lufthansa.

Зазначимо, тим часом низка авіакомпаній вже призупинили польоти в Україну через загрозу нового вторгнення РФ в Україну, яке, за даними американських спецслужб, може статися вже 16 лютого.

Нагадаємо, 13 лютого з'явилася інформація, що вже з 14 лютого о 16:00 в Україні можуть призупинити повітряний рух. Міністерство інфраструктури спростувало цю інформацію і заявило, що більшість авіакомпаній продовжують операційну діяльність без жодних обмежень.

Під час позачергового засідання ввечері, 13 лютого, Кабінет міністрів виділив 16,6 млрд грн, щоб гарантувати безперебійність польотів у повітряному просторі України. Комітет Верховної Ради з питань бюджету на позачерговому засіданні 13 лютого погодив перерозподіл видатків Державного бюджету України на 2022 рік відповідно до цього рішення Кабміну. 

Відомо, що напередодні нідерландська авіакомпанія KLM зупинила польоти до України через загрозу нового вторгнення Росії. А вже 13 лютого рейс української авіакомпанії SkyUp за маршрутом "Фуншал – Бориспіль" не зміг прилетіти до місця призначення. Виявилося, що лізингодавець заборонив SkyUp влітати в авіапростір України. Літаку із бортовим номером UR-SQO довелося сідати в аеропорту Кишинева. У Молдові застрягли 175 українських громадян – їх обіцяють трансфером доставити в Україну.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme