Ляшко зробив остаточну заяву щодо закриття України на новий локдаун

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко остаточно заявив, чи планується в Україні новий локдаун на тлі спалаху коронавірусу

Журналіст стрічки новин
Ляшко зробив остаточну заяву щодо закрит…
Фото: Facebook Віктора Ляшка

Як повідомив він журналістам 28 січня, уряд не планує запровадження загальнодержавного локдауну через підвищення захворюваності на COVID-19.

"Україна велика, і поширення коронавірусної хвороби, реєстрація випадків та навантаження на систему охорони здоров'я неоднорідна — одна область може вийти (з червоного рівня епіднебезпеки, – ред.), інша — зайти. Тож загальнодержавного локдауну не буде… Ми розраховуємо пройти в адаптивному карантині для того, щоб не зазнала колапсу система охорони здоров'я, і був якнайменший вплив на економіку", — підкреслив міністр, пише Depo.ua.

Він наголосив, що у 2021 році під час двох хвиль захворюваності на COVID-19 ефективним був саме адаптивний карантин.

"У першу хвилю 10 областей не заходили на "червоний" рівень епіднебезпеки, восени шість областей не зайшли", – додав Ляшко.

Нагадаємо, за минулу добу в Україні зафіксували 34 408 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Другий день поспіль виявляють найбільшу кількість нових випадків зараження в Україні від початку пандемії. 

Раніше Національна академія наук України оприлюднила прогноз щодо ситуації з поширенням коронавірусу у найближчі тижні. Відповідно до прогнозу на початку лютого очікуються пікові показники – до 52 тисяч нових випадків зараження коронавірусом на добу.

Читайте також: Україна на карантині до 31 березня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme