Макрон назвав дату візиту до України та зустрічі з Зеленським

Президент Франції Еммануель Макрон анонсував дату візиту до України та зустрічі з лідером Володимиром Зеленським

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Макрон назвав дату візиту до України та…
Фото: Emmanuel Macron/Facebook

Згідно з планом, Макрон відвідає Україну 15 грудня з метою пожвавити "нормандський формат".

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на заяву президента Франції під час брифінгу.

Окрім візиту до України та зустріччю з Зеленським, Макрон також хоче провести перемовини з президентом Росії Володимиром Путіним.

"Наше бажання – це взаємодіяти в контакті з Зеленським, якого я побачу в середу, і в контакті з Путіним, з яким я поговорю наступного тижня, щоб пожвавити цей формат та політичний процес загалом", – наголосив він.

Лідер Франції додав, що зараз ситуація довкола Донбасу залишається важкою та нестабільною.

"Наша мета, європейців, і США, наших партнерів – це підтримати Україну, щоб забезпечувати її захист, але також забезпечувати мирну ситуацію в регіоні", – додав він.

Нагадаємо, раніше лідери Великої Британії, Італії, США, Франції та Німеччини виступили за відновлення переговорів у "нормандському форматі" щодо урегулювання ситуації на сході України.

Як відомо, переговори Байдена з Путіним по відеозв'язку відбулися 7 грудня. У Білому домі заявили, що Байден наголосив – США та наші союзники нададуть відповідь сильними економічними та іншими заходами у разі військової ескалації проти України. Кремль згодом оприлюднив свою версію розмови.

Заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд за підсумками саміту розповіла про ті заходи, до яких можуть вдатися Сполучені Штати для протидії агресії Росії проти України. За її словами, санкції проти Росії у випадку відкритої війни цієї країни проти України можуть включати і серйозний удар по банківській системі та усій економіці Росії. Йдеться про міжнародну платіжну систему SWIFT. Також вона зауважила, що у випадку агресії Росії проти України можлива зупинка і російського газогону "Північний потік-2".

Байден проведе телефонну розмову з очільником України Володимиром Зеленським щодо результатів саміту з Путіним лише 9 грудня. 

Читайте також: "Завдати болю Росії": Що пишуть іноземні ЗМІ про розмову Путіна та Байдена

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme