Малюська: Закон про олігархів відправили до "Венеційки", щоб затягнути його ухвалення до наступних виборів Ради

Міністр юстиції Денис Малюська вважає, що розгляд закону про олігархів затягують навмисне

Журналіст стрічки новин
Малюська: Закон про олігархів відправили…
Фото: Facebook Дениса Малюськи

За його словами, олігархи намагаються зробити так, щоб цей документ не встигли ухвалити до наступних парламентських виборів. Також він вважає, що саме тому проект закону і відправили на розгляд у Венеційську комісію.

Як пише Depo.ua, про це він заявив в ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера".

"Було цілком зрозуміло, що олігархи зроблять все можливе, щоб цей законопроект не ухвалили. Ми не розуміли чітко, який буде план дій. Він зараз став зрозумілий: максимально затягнути процес до наступних парламентських виборів", – сказав Малюська.

Він додав, що саме з цієї причини проект закону відправили на розгляд у Венеційську комісію.

"При всій повазі до Венеційської комісії, але тут використано інструмент, який знають всі юристи: якщо ви хочете затягнути процес, закиньте його в повільну інституцію", – додав він.

Нагадаємо, дещо раніше у Венеційській комісії підтвердили, що отримали законопроект про олігархів. Комісія схвально поставилась до передачі документу на оцінку. Водночас у "Слузі народу" розкритикували за таке рішення спікера ВР Дмитра Разумкова. Там заявили, що він мав би дослухатися до позиції фракції, яка висунула його на посаду очільника Верховної Ради.

А сьогодні, 18 вересня, цей законопроект підтримав профільний, безпековий комітет ВР.

Довідка: 1 липня Верховна Рада підтримала за основу законопроект №5599 про олігархів. Згідно з ним, визначати, хто є олігархом – буде РНБО, головою якого є президент.

Документ розкритикував, зокрема, голова Ради Дмитро Разумков, який побачив у ньому конфлікт інтересів. Також президентський законопроект критично оцінили у комітеті парламенту з питань інтеграції України до ЄС.

Перший заступник голови парламенту Руслан Стефанчук розповів, що антиолігархічна реформа в Україні впроваджуватиметься за трьома напрямами. За його словами, це стосуватиметься таких сфер, як політика, масмедіа і монопольний вплив на економіку. 

Згодом стало відомо, що уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до голови парламенту Дмитра Разумкова щодо направлення законопроекту №5599 про олігархів на перевірку до Венеційської комісії.

Читайте також: Купа варіантів, і всі невдалі: Як Зеленський може поховати закон про олігархів

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme