Маск днями представить космічний корабель Starship

Бізнесмен Ілон Маск у четвер, 10 лютого, представить свою нову масивну ракету для далекого космосу Starship

Журналіст стрічки новин
Маск днями представить космічний корабел…
Фото: Рixabay

Презентація відбудеться о 21:00 за східним часом, але жодних інших подробиць про цю подію не додається. Як відомо, цю ракету SpaceX розробляла на випробувальному полігоні у Техасі останні кілька років.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Twitter Маска.

Багаторазовий космічний корабель запускатимуть за допомогою гігантського прискорювача під назвою Super Heavy. Його використовуватимуть для перевезення людей та вантажів на Місяць та, зрештою, Марс.

SpaceX провела вже кілька висотних випробувальних польотів із цією ракетою, але ще не запустила Starship на орбіту. Наразі компанія очікує на схвалення Федерального авіаційного управління для запуску Starship на орбіту з Техасу.

Запуск Starship

Маск ще з 2016 року періодично заявляв про будівництво гігантської ракети, яка колись відправить людей у ​​далекий космос та на Марс. З цей час у ракети змінилося кілька різних назв, від BFR до Mars Colonial Transporter, поки, нарешті, не був обраний варіант Starship. 

Нагадаємо, у грудні минулого року Маск заявив, що SpaceX загрожує банкрутство. Через проблеми, що виникли, він особисто пішов працювати на виробництві.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme