Милованов радить українцям не розраховувати на державну пенсію і самим відкладати гроші

Пенсійну реформу неможливо провести в Україні швидко

Редактор стрічки новин
Милованов радить українцям не розраховув…
Фото: Facebook Тимофія Милованова

Радник глави Офісу президента України, колишній міністр розвитку економіки Тимофій Милованов закликав українців не розраховувати на пенсії від держави і самим заощаджувати гроші.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "Україна 24", передає Depo.ua.

За словами Милованова, у питанні пенсії українцям варто "розраховувати на себе".  

"Людина, яка не хоче себе обманювати, за ці 30 років зрозуміла, що треба розраховувати на себе. Так само держава Україна повинна розраховувати на себе. Для кожної людини та сім'ї бажано, щоб держава стала кращою, бажано, щоб пенсійна реформа була зроблена. І з часом це буде зроблено. Але через демографічну проблему це не буде зроблено за рік або два – це буде за багато років. Тому кожна людина повинна розраховувати на себе і відкладати та зберігати хоч 3-5%", – заявив він.

Милованов також звинуватив політиків, які критикують накопичувальну пенсійну систему, в безвідповідальності, і закликав українців бути більш відповідальними, ніж критики.

"Ви, політики, говорите: ні, не накопичуйте, хай держава забезпечить. І в цьому є ваша безвідповідальність", – заявив екс-міністр.

Нагадаємо, раніше міністр фінансів України Сергій Марченко висловив сподівання, що пенсійна реформа в Україні розпочнеться у 2023-2024 роках

Довідка: Наприкінці квітня 2021 року Міністерство соціальної політики представило законопроект про запровадження загальнообов’язкової накопичувальної пенсійної системи. Він пропонує зменшити розмір єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування та зменшення ставки податку з доходів фізичних осіб.

Документ суттєво розширює охоплення системою пенсійних накопичень людей з незахищених категорій населення. Також він дозволяє українцям обирати авторизований пенсійний фонд, змінювати його, отримувати інформацію про стан свого рахунку та здійснені операції.

Також законопроект пропонує визначити основним видом виплат у системі накопичень довічну виплату у розмірі щонайменше одного прожиткового мінімуму.

У Кабміні пояснили, що запровадження накопичувальної пенсії не означає відмову від чинної солідарної системи.

Читайте також: Накопичувальна пенсійна система: Переваги і ризики реформи від Шмигаля

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme