Мінагрополітики та НАЗК хочуть зменшити корупційні ризики на ринку землі

Мінагрополітики і Держгеокадастр підписали тристоронній меморандум про співпрацю з Нацагентством з питань запобігання корупції для зменшення корупційних ризиків на ринку землі

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Мінагрополітики та НАЗК хочуть зменшити…
Фото: Рixabay

Йдеться про усунення корупційних факторів, які можуть впливати на сферу земельних відносин.

Меморандум покликаний підтримати ринок землі, повідомляє Depo.ua. із посиланням на прес-службу Мінагрополітики.

"Наша ключова мета – мінімізувати корупційні ризики у сфері земельних відносин. Тому ми разом із НАЗК та Держгеокадастром консолідували зусилля, щоб прозоро та законодавчо просувати земельну реформу", – зауважив глава відомства Роман Лещенко.

За його словами, учасники меморандуму аналізуватимуть нормативно-правові акти у сфері земельних відносин, при необхідності розроблятимуть зміни, щоб усунути корупціогенні фактори.

"Важливою частиною меморандуму є План заходів щодо мінімізації корупційних ризиків у діяльності Держгеокадастру. Це чіткий план, в якому прописані конкретні завдання та дати їх виконання. Зокрема, підвищення якості ведення Державного земельного кадастру", – додав він.

Нагадаємо, у вересні стало відомо, що з початку земельної реформи в Україні були звільнені тисячі чиновників. У Мінагрополітики пояснили, що корумповані посадовці займались махінаціями в земельній сфері.

При цьому, за даними джерел "Головкому" міністр Лещенко – один з претендентів на звільнення з Кабміну через свою неефективність. Зокрема йому закидають повний провал програми зрошення, а також надмірне захоплення "самопіаром". 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme