Монастирський вперше прокоментував відео з Трухіним із місця ДТП

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що не знав про наявність відео з боді-камери патрульного, на якому зафіксований народний депутат від "Слуги народу" Олександр Трухін

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Монастирський вперше прокоментував відео…
Фото: МВС

За його словами, зараз проводиться службове розслідування щодо витоку цього запису до ЗМІ.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу МВС.

"Чи телефонував він мені з місця події? Я можу сказати, і тут присутні мої колишні колеги, народні депутати, які можуть підтвердити, що я надзвичайно негативно ставлюсь до будь-яких питань "порєшать". Тому мені з таких питань ніхто дзвонити не може", – наголосив міністр.

Очільник МВС додав, що у випадку, якби нардеп вирішив йому зателефонувати, то одразу ж отримав би відмову в грубій формі.

"Якщо він би мені телефонував, то був би "посланий" тієї ж миті. Я вважаю, що будь-яка особа, в тому числі нардеп, про якого ви говорите, має нести відповідальність за все те, що він вчинив", – зазначив він.

Монастирський також розповів, що був вражений появою відео з місця ДТП, оскільки йому повідомляли про відсутність такого файлу.

"Що стосується самого відео, я сам був надзвичайно вражений його появою, тому що коли мені доповідали про ДТП в серпні, мені сказали, що за словами свідків, були різні дані, хто був за кермом. Тому слідчий направив клопотання в прокуратуру з пропозицією передати справу для дослідження в ДБР", – наголосив міністр.

Міністр уточнив, що влітку не всі екіпажі патрульної поліції були обладнані боді-камерами.

"На той час мені сказали, що цих записів немає. Тому зараз проводиться службове розслідування Національною поліцією, я думаю, що вони прокоментують найближчим часом, яким чином і як це відео могло бути передано", – резюмував він.

Нагадаємо, раніше очільниця партії "Слуга народу" Олена Шуляк повідомила про виключення з лав партії Олександра Трухіна після публікації відео щодо ДТП з нардепом. Також вона повідомила і про припинення повноважень Трухіна як голови Полтавської обласної організації партії. 

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова дала розпорядження слідчим органам порушити кримінальну справу проти народного депутата Олександра Трухіна, який влітку 2021 року спричинив ДТП. 

У ДБР, реагуючи на відео з місця ДТП з Трухіним, яке оприлюднили ЗМІ, заявили, що цього відео не було серед матеріалів слідства. 

Довідка: 23 серпня 2021 року низка ЗМІ повідомили, що народний депутат з фракції "Слуга народу" Олександр Трухін, бувши напідпитку, спричинив ДТП дорогою з Полтави до Києва.

Сам Трухін тиждень не коментував ДТП, лише 1 вересня зізнався, що був на місці аварії і отримав у ній "черепно-мозкову травму", але не повідомив, чи справді він був за кермом, а також заявив, що жоден із водіїв не був п'яним.

6 вересня голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що будь-яка реакція фракції на аварію може розцінюватись як втручання або тиск на розслідування, тому колеги Трухіна чекають висновку експертиз, хто саме був за кермом.

1 лютого видання "Українська правда" оприлюднило розслідування з ДТП за участі народного депутата від "Слуги народу" Олександра Трухіна. На відео з місця ДТП "слуга" Трухін зізнався, що був за кермом автомобіля, який потрапив у ДТП, і двічі пропонував поліцейським хабар у 150 тисяч. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme