Зеленський очікує, що скандальний Трухін понесе "особливу відповідальність"

Президент Володимир Зеленський прокоментував виключення з лав партії "Слуга народу" народного депутата Олександра Трухіна

Редактор стрічки новин
Зеленський очікує, що скандальний Трухін…
Фото: sluga-narodu.com

Зеленський повністю підтримує рішення керівництва партії "Слуга народу" про виключення з лав політсили нардепа Трухіна після публікації скандального відео з місця ДТП, у яке потрапив народний обранець ще влітку минулого року.

Про це президент сказав, відповідаючи на запитання журналістів під час спільної прес-конференції з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, передає Depo.ua.

"Я повністю підтримую реакцію Давида Арахамії особисто, і реакцію партії Слуга народу. Я думаю, що всі одноголосно підтримують те, щоби звільнити пана Трухіна з партії "Слуга народу". Це питання справедливості", – сказав Зеленський.

Він наголосив, що будь-яка людина повинна нести відповідальність за вчинений злочин, незалежно від посади чи статусу.

"Не важливо, чи це депутат чи будь-який чиновник, чи людина будь-якої іншої професії, всі повинні бути рівними перед законом. Тому всі повинні відповідати, і всі, повірте мені, будуть відповідати, незважаючи на те, який це проступок", – сказав президент.

Зеленський наголосив, що у до народних депутатів, які вчиняють злочини, має бути особлива увага.

"По-перше, ти – депутат, маєш бути прикладом для людей. Тому маєш нести особливу відповідальність. Я очікую саме таку реакцію наших правоохоронних органів і депутатів партії "Слуга народу", – підсумував він. 

Нагадаємо, сьогодні, 1 лютого, очільниця партії "Слуга народу" Олена Шуляк повідомила про виключення з лав партії Олександра Трухіна після публікації відео щодо ДТП з нардепом. Також вона повідомила і про припинення повноважень Трухіна як голови Полтавської обласної організації партії. 

Голова парламентської монобільшості Давид Арахамія заявив, що ініціює проведення позачергового засідання Верховної Ради щодо справ народних депутатів. Він вимагає, щоб на засіданні було заслухано міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, генерального прокурора Ірину Венедіктову і голову Державного бюро розслідувань Олексія Сухачова про те, як ведуться розслідування кримінальних справ, що порушені проти народних обранців.

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова дала розпорядження слідчим органам порушити кримінальну справу проти народного депутата Олександра Трухіна, який влітку 2021 року спричинив ДТП. 

У ДБР, реагуючи на відео з місця ДТП з Трухіним, яке оприлюднили ЗМІ, заявили, що цього відео не було серед матеріалів слідства. 

Довідка: 23 серпня 2021 року низка ЗМІ повідомили, що народний депутат з фракції "Слуга народу" Олександр Трухін, будучи напідпитку, спричинив ДТП дорогою з Полтави до Києва.

Сам Трухін тиждень не коментував ДТП, лише 1 вересня зізнався, що був на місці аварії і отримав у ній "черепно-мозкову травму", але не повідомив, чи справді він був за кермом, а також заявив, що жоден із водіїв не був п'яним.

6 вересня голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що будь-яка реакція фракції на аварію може розцінюватись як втручання або тиск на розслідування, тому колеги Трухіна чекають висновку експертиз, хто саме був за кермом.

1 лютого видання "Українська правда" оприлюднило розслідування з ДТП за участі народного депутата від "Слуги народу" Олександра Трухіна. На відео з місця ДТП "слуга" Трухін зізнався, що був за кермом автомобіля, який потрапив у ДТП, і двічі пропонував поліцейським хабар у 150 тисяч. 

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme