На колючий дріт: Уряд витратить 21 млн грн на укріплення кордону з Білоруссю

Виділені урядом кошти будуть спрямовані на для виготовлення стрічки "Єгоза"

Редактор стрічки новин
На колючий дріт: Уряд витратить 21 млн г…
Фото: Артем Шевченко/Facebook

Кабінет міністрів України виділив ще 21 млн грн для укріплення державного кордону України.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "Урядовий портал".

"Уряд виділив Державній прикордонній службі України 21 млн грн для інженерно-технічного облаштування державного кордону з метою зміцнення обороноздатності держави. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні Кабінету міністрів України 15 листопада", – зазначається в повідомленні.

У Кабміні розповіли, що кошти будуть виділені з резервного фонду державного бюджету та спрямовані на закупівлю сировини для виготовлення спіральної колючо-ріжучої стрічки типу "Єгоза" з метою забезпечення охорони державного кордону України.

"Суверенітет і територіальна цілісність нашої держави, безпека громадян – найголовніші завдання Уряду. Тому надзвичайно важливим є своєчасне здійснення заходів з інженерно-технічного облаштування державного кордону, створення необхідних умов для виявлення та припинення незаконного його перетину", – зазначила перша віцепрем’єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Кабінет міністрів виділив Міністерству внутрішніх справ України – для Державної прикордонної служби – 21 мільйон гривень. Повідомлялося, що кошти надаються для здійснення заходів, пов’язаних зі зміцненням обороноздатності держави.

Довідка: Наразі міграційна криза, штучно створена Білоруссю, посилюється. 8 листопада з Білорусі до Польщі вирушила велика колона мігрантів. У ніч на 13 листопада мігранти застосували щодо польських служб сльозогінний газ та намагалися прорватися через кордон. Польські прикордонники оприлюднили відео, як білоруські військові при цьому намагалися прорвати огорожу на кордоні з Польщею за допомогою службової машини.

У зв'язку з міграційною кризою кордон України з Білоруссю додатково захищатимуть близько 8,5 тисяч військовослужбовців Державної прикордонної служби, Національної гвардії та Національної поліції. За словами міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, у МВС визначили приблизно 10 ділянок кордону, де можуть відбуватися основні підходи мігрантів до державного кордону з Україною.

Читайте також: Мігранти як відволікаючий маневр: Коли Путін знову задіє своє підпілля в Україні

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme