"Нам це не потрібно": Угорщина відмовилася розміщувати додаткові війська НАТО

Угорщина не планує розміщувати на своїй території додаткові війська Північноатлантичного Альянсу

Журналіст стрічки новин
"Нам це не потрібно": Угорщина відмовила…
Фото: Прес-служба НАТО

Будапешт навіть на тлі російської агресії щодо України не бачить в цьому сенсу.

Про це повідомив очільник зовнішньополітичного відомства Республіки Петер Сіярто, пише Depo.ua із посиланням на Euronews.

"Ми на це не погоджувалися і не погодимося, тому що у нас вже є війська НАТО на території країни, – це угорська армія і збройні сили Угорщини, які перебувають в належній формі, щоб гарантувати безпеку країни. Так що додаткові війська на території Угорщини нам не потрібні", – сказав він.

Чиновник зауважив, що Євросоюзу потрібно серйозно опрацювати питання щодо санкцій проти Москви. Відомо, що Будапешт критично ставиться до обмежень проти РФ.

"Санкції можуть або повинні застосовуватися тільки в тому випадку, якщо щось трапиться. Це перше. По-друге, коли йдеться про санкції, очевидно, що ці санкції не працюють", – зауважив угорський очільник МЗС.

Нагадаємо, що 4 лютого військові США почали прибувати до Польщі. Завданням американських військових є матеріально-технічне забезпечення солдатів, які будуть дислоковані в Польщі. США також доставили військову техніку.

Водночас генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс не виключає довгострокової присутності своїх військовослужбовців у країнах Східної Європи.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme