Напад на журналіста у Києві: Як молодики прийшли вибачатися до потерпілого (ВІДЕО)

Молодики, які напали кореспондента видання "Букви" Олександра Кужельного прийшли вибачилися за свій вчинок

Напад на журналіста у Києві: Як молодики…
Фото: Скріншот

Хлопці побили фотокореспондента після завершення акції "Зупинимо капітуляцію" під Офісом президента.

На відео вони перепросили за "негероїчну поведінку", повідомляє видання "Букви", передає Depo.ua.

За  словами нападників, до них підійшли двоє невідомих, які сказали, що кореспондент нібито фотографує учасників акції "Зупинимо капітуляцію" з метою потім "злити інформацію" людям, які погрожують націоналістам.

"Просто нам так донесли інформацію Це були не наші. А я просто повівся на цю інформацію… Була інформація, що він зливає активістів-націоналістів. Робить фото і потім зливає інформацію… До мене підійшли хлопці вже під кінець акції й сказали, що конкретно ти робиш фотографії й зливаєш їх. (Фото) Саме активістів, які були на акції", – пояснив нападник.

Кужельний нагадав, що спершу показав журналістське посвідчення, а вже після цього його почали бити.

Нападники, яким 18 та 19 років відповідно, перепросили кореспондента. За їх словами, вони не є членами "Нацкорпусу" та "Азову".

Відомо, що за фактом нападу та побиття фотокореспондента столична поліція відкрила кримінальне провадження. Інцидент кваліфікували за статтею про насильство щодо журналіста. Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі.

Нагадаємо, 10 серпня "Нацкорпус" анонсував акцію протесту під ОП через арешт своїх представників.

У суботу, 14 серпня, близько 13-ї години представники "Національного корпусу" почали збиратися на Майдані Незалежності в Києві, щоб згодом піти мітингувати під Офіс президента, який вже посилено охороняла поліція. В акції "Зупинимо капітуляцію!" взяли участь ветерани, громадські діячі, волонтери та інші небайдужі до долі власної країни громадяни.

Згодом учасники акції спробували прорватися через кордон поліції, через що правоохоронці вимушені були застосувати сльозогінний газ.

Згідно з інформацією правоохоронців, внаслідок сутичок постраждали щонайменше сім поліцейських та один військовослужбовець Національної гвардії. Також серед постраждалих – кілька громадян. 

Пізніше міністр внутрішніх справ Денис Монастирський повідомив, що за фактом нанесення тілесних ушкодженнь співробітникам поліції було розпочате кримінальне провадження.

Читайте також: Скандальний мітинг "Нацкорпусу" у столиці завершився: Як це було (ФОТО, ВІДЕО)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme