NASA відклала політ на Місяць до травня 2022 року

Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) оголосило про перенесення польоту на Місяць
 

Журналіст відділу новин
NASA відклала політ на Місяць до травня…
Фото: NASA

Перший непілотований політ до орбіти Місяця ракети-носія Space Launch System (SLS) та модуля "Оріон", запланований в рамках місії Artemis 1, відкладено на квітень-травень 2022 року.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт NASA.

"Команди виконують операції крок за кроком, щоб переконатися, що інтегрована система готова до безпечного запуску місії Artemis 1. NASA розглядає можливості запуску у квітні та травні", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що більш точну дату поки не оголошують. Перенесення графіку пов'язане з тим, що фахівцям потрібно провести додаткову підготовку космічного корабля до польоту.

Раніше повідомлялося, що запуск запланований на лютий 2022 року.

Як відомо, згідно із програмою NASA Artemis, Artemis 1 або Exploration Mission 1 – це другий запланований безпілотний політ космічного корабля "Оріон", що буде запускатися ракетою SLS, яка використовуватиметься вперше.

Очікується, що "Оріон" пробуде у космосі три тижні, включно із шістьма днями на ретроградній навколомісячній орбіті. Artemis 1 призначена для демонстрації можливостей інтегрованих систем "Оріона" для наступних пілотованих місій, а також для випробування термоізоляції корабля протягом високошвидкісного (11 км/с) входження в атмосферу під час повернення на Землю.

Наступна місія Artemis 2 може відбутися у 2022 чи 2023 роках.

Нагадаємо, у серпні 2021 року NASA уже заявляло про перенесення строків запуску космічного корабля на поверхню Місяця.

Але тоді йшлося лише про проблеми, які виникли під час розробки спеціальних місячних скафандрів. Тоді у NASA заявили, що скафандри будуть готові не раніше квітня 2025 року.

Довідка: "Артеміда" (Artemis) – це програма NASA щодо принципів дослідження Місяця, Марсу, комет та астероїдів в мирних цілях. До угоди в межах програми приєдналися вже 10 країн, серед яких і Україна. "Артеміда" має стати найширшою та найрізноманітнішою міжнародною програмою дослідження космосу людиною в історії.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme