НАТО має розмістити в Україні війська на ротаційній основі, – Болтон

Сполучені Штати Америки й інші країни-члени НАТО повинні розмістити війська в Україні на ротаційній основі

Редактор стрічки новин
НАТО має розмістити в Україні війська на…
Фото: NATO/Twitter

Колишній радник президента США із питань національної безпеки Джон Болтон вважає, що розміщення військ НАТО в Україні допоможе стримувати Росію від військових дій проти свого сусіда.

Про це він сказав в інтерв'ю "Радіо Свобода", передає Depo.ua.

Болтон, який працював під керівництвом тодішнього президента Дональда Трампа з 2018 по 2019 рік, також заявив, що США мають надсилати Україні більше летальної зброї на тлі зростання занепокоєння, що Росія може незабаром вдатися до масштабного вторгнення в країну.

"Нам потрібно… переконатися, що ціна буде настільки високою, що Путін і його радники визнають це неприйнятним. Я думаю, що це спосіб стримати військові дії, які здаються такими неминучими", – сказав він.

На думку Болтона, російська агресія проти України є лише частиною ширшої стратегії Путіна щодо збереження впливу Кремля в близькому зарубіжжі Росії.

Він заявив, що російський лідер продовжує "зондувати" шість колишніх радянських держав у Східній Європі і на Кавказі – Україну, Білорусь, Молдову, Грузію, Вірменію та Азербайджан – які не входять до західного військового альянсу, і що НАТО має припинити двозначність щодо їхнього майбутнього.

Зазначимо, що наразі США мають кілька сотень військових інструкторів, які дислокуються в західній Україні, а Британія, за даними ЗМІ, має 600 військовослужбовців, готових до розгортання в Україні у разі початку бойових дій.

Нагадаємо, раніше міністр оборони України Олексій Резніков закликав Канаду, США та Велику Британію збільшити кількість своїх військових інструкторів в Україні та розмістити їх поблизу лінії зіткнення.

Начальник Штабу оборони Канади Вейн Ейрі своєю чергою заявив, що Канада не надсилатиме до України додаткових інструкторів. На його думку, збільшення кількості військ в Україні може спровокувати Росію. 

За даними української розвідки, Росія стягнула до кордонів України вже понад 94 тисячі військових. Відомо, що у квітні та вересні цього року Росія стягувала до наших кордонів понад 50 батальойонно-тактичних груп.

Американські ЗМІ з посиланням на дані розвідки США повідомили, що Росія для вторгнення в Україну може використати 175 тисяч військових.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme