НАТО проведе позачергове засідання через нарощування російських військ біля України

Міністри закордонних справ країн-членів НАТО 7 січня проведуть позачергове онлайн-засідання через нарощування російських військ поблизу кордонів України
 

Журналіст відділу новин
НАТО проведе позачергове засідання через…
Фото: Flickr

Північноатлантична рада збереться на позачергове засідання, щоб обговорити нарощування військової потужності Росії біля українських кордонів.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Альянсу.

"Позачергове віртуальне засідання Північноатлантичної ради на рівні міністрів закордонних справ відбудеться у п'ятницю, 7 січня 2022 року", – йдеться у прес-релізі.

Зустріч пройде під головуванням генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга.

Міністри закордонних справ країн-членів НАТО обговорюватимуть військове нарощування Росії в Україні та навколо неї, а також питання європейської безпеки.

Раніше Столтенберг підтвердив, що засідання ради Росія-НАТО відбудеться 12 січня – через день після саміту Росія-США.

Нагадаємо, 15 грудня Росія оприлюднила свої пропозиції для НАТО щодо "гарантій безпеки" в Європі. Серед них є вимога відмовити Україні в перспективі вступу до Альянсу.

У відповідь генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що рішення щодо членства України в НАТО залишається актуальним і Альянс буде надалі підтримувати Україну на цьому шляху. Також генсек НАТО нагадав, що у Росії немає права вето на включення до складу Альянсу нових країн-членів.

20 грудня у Міністерстві закордонних справ Російської Федерації зажадали терміново отримати відповідь США на свої вимоги щодо так званих "гарантій безпеки".

У відпоідь представник Держдепартаменту США Нед Прайс повідомив про перелік занепокоєнь у відповідь на вимогу "гарантій безпеки" з боку Росії.

Читайте також: Підготовка до ізоляції: Як НАТО поведеться з ультиматумом Путіна

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme