UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

В НАТО підтвердили, що переговори з Росією відбудуться 12 січня

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг підтвердив, що засідання ради Росія-НАТО відбудеться 12 січня – через день після саміту Росія-США
 

Журналіст відділу новин
В НАТО підтвердили, що переговори з Росі…
Фото: ОП

На засіданні Росія-НАТО обговорюватимуться запитані Москвою гарантії безпеки.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Reuters.

"Будь-який діалог з Росією має вестись на основі взаємності, враховувати занепокоєння НАТО щодо дій Росії і проходити у консультації з європейськими партнерами НАТО", – заявив Столтенберг.

Нагадаємо, 29 грудня Білий дім повідомив, що США та їхні союзники проведуть багатосторонні переговори з Росією, спрямовані на деескалацію ситуації навколо України. Переговори відбудуться 10-13 січня у трьох різних форматах.

Водночас президент США Джо Байден поки не дав однозначної відповіді щодо того, чи буде у нього у рамках переговорів зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним. 

15 грудня Росія оприлюднила свої пропозиції для НАТО щодо "гарантій безпеки" в Європі. Серед них є вимога відмовити Україні в перспективі вступу до Альянсу.

У відповідь генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що рішення щодо членства України в НАТО залишається актуальним і Альянс буде надалі підтримувати Україну на цьому шляху. Також генсек НАТО нагадав, що у Росії немає права вето на включення до складу Альянсу нових країн-членів.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вирішив скликати засідання Ради НАТО-Росія. Воно повинно відбутися 12 січня 2022 року. 

Читайте також: Табу на розширення НАТО: Чи прийме Захід вимоги Путіна

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme