Нацрада просить журналістів не залякувати українців новинами про початок війни

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення закликала журналістів не поширювати заяв-маніпуляцій про нібито початок війни

Журналіст стрічки новин
Нацрада просить журналістів не залякуват…
Фото: Прес-центр ООС

Голова Нацради Ольга Герасим’юк зауважила, що агресія Росії проти України триває вже не перший рік.

"Я думаю, що треба було б нам якось ще звернутися до медіа з тим, щоб вони почули меседж про те, що сьогодні в умовах, коли всіх людей тримають на нервах наші північні сусіди, поширювати якомога менше дезінформації, маніпулятивних заяв про те, що війна почнеться ледь не через п'ять хвилин, зважувати все", — сказала вона на засіданні Нацради, пише Depo.ua.

Герасим'юк наголосила, що важливим у цьому контексті є нещодавнє звернення президента Володимира Зеленського до суспільства, який закликав українців не панікувати.

Нагадаємо, раніше керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що Росія готується розпочати активні військові дії на території України до кінця січня – початку лютого 2022 року. Атака російських військових може включати авіаудари, артилерійські та бронетанкові атаки з наступними десантними ударами на сході, десантними нападами в Одесі та Маріуполі та меншим вторгненням через Білорусь. 

Водночас експерти видання Reuters розповіли, за якими саме сценаріями Росія може повномасштабно вторгнутися в Україну.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme