"Навіть листи пише": Разумков скаржиться, що Стефанчук мітить на його місце в Раді

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков вважає, що його перший заступник Руслан Стефанчук повинен виконувати ті завдання, які перед ними ставить спікер

Журналіст стрічки новин
"Навіть листи пише": Разумков скаржиться…
Фото: Telegram-канал Дмитра Разумкова

Разумков згадав ситуацію, коли він пішов на самоізоляцію, бо вдруге захворів на коронавірус, а Стефанчук скаржився, що його не уповноважили бути виконувачем обов’язків голови Верховної Ради.

"Те, що стосується заступників, то вони повинні якраз виконувати ті завдання, ті доручення, які перед ними ставить голова Верховної Ради. Чому Руслан Олексійович вважав, що він повинен бути виконувачем обов’язків голови Верховної Ради?" – зауважив він в інтерв’ю "Українській правді", пише Depo.ua.

Разумков також розповів, що Стефанчук дуже хоче "якось потрапити в інше крісло, навіть листи про це пише". Відомо, що віце-спікер парламенту звертався до Апарату ВРУ із запитаннями, чому на нього не перекладаються повноваження голови парламенту на час самоізоляції спікера.

"А апелювати до того, що "його немає"… З таким успіхом коли виходжу до вбиральні з сесійної зали, він також може бути виконувачем обов’язків", – сказав Разумков.

Разумков вважає, що "кожен повинен виконувати свою роботу", а призначати в.о. спікера на час, коли він перебував на самоізоляції, не було потреби, бо він не пішов на лікарняний, і стан його здоров’я дозволяв йому виконувати всі функції голови ВР. Він також додав, що – як того вимагає регламент – дав доручення заступникам провести засідання Верховної Ради, коли він був відсутній.

Відомо, що останнім часом активізувалися чутки про можливу відставку голови Верховної Ради Дмитра Разумкова. Також уже стало очевидно, що законопроект про олігархів став причиною чвар всередині фракції "Слуги народу". Зокрема, нещодавно між спікером Верховної Ради Дмитром Разумковим, віце-спікером парламенту Русланом Стефанчуком та головою фракції "Слуга народу" Давидом Арахамією сталася словесна перепалка у прямому ефірі телебачення під час обговорення антиолігархічного закону. 

Водночас Разумков наголошував, що хоч й ширяться чутки про бажання монобільшості відправити його у відставку, народні депутати поки не отримували щодо цього підписних листів.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що питання відставки Разумкова буде розглядатися на нараді у Трускавці, і голоси за це нібито є. Самого ж Разумкова на нараду у Трускавці не запросили. 

Читайте також: Закон про олігархів: Що буде після того, як Разумков віддасть його Зеленському

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme