Нідерланди допоможуть Україні приборкати агресивну Росію

Нідерланди підтвердили беззастережну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України і готові долучитися до стримування Росії від нової хвилі агресії

Журналіст стрічки новин
Нідерланди допоможуть Україні приборкати…
Фото: mfa.gov.ua

У рамках консолідації міжнародної підтримки України та стримування агресії Росії міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову зі своїм колегою із Нідерландів Вопке Хукстра.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт МЗС України.

Високопосадовці окремо обговорили втілення комплексного пакету стримання Росії від нової хвилі агресії в Європі, який охоплює три напрями: політичний, економічний та безпековий. У цьому контексті Дмитро Кулеба наголосив на пріоритетності міжнародних зусиль зі зміцнення оборонного сектору України.

Кулеба звернув увагу на актуальність безпекової ситуації поблизу українського кордону та в зоні російсько-українського збройного конфлікту. Тим часом Хукстра підтвердив беззастережну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, відданість принципу "жодних рішень щодо України без України".

Міністри скоординували позиції на тлі дипломатичних контактів з Росією в Європі, які нині тривають. Політики наголосили на неприйнятності російських вимог впливати на подальший характер відносин України з НАТО та ЄС.     

Глава МЗС Нідерландів також високо оцінив зусилля керівництва України із впровадження реформ.

Кулеба та Хукстра домовилися і надалі тісно взаємодіяти задля встановлення справедливості та притягнення винних у катастрофі літака МН17.

Нагадаємо, сьогодні країни-члени НАТО відмовилися виконувати ультимативну вимогу Росії про неприпустимість вступу нових членів до лав Альянсу.

22 грудня 2021 року секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що біля кордонів України на відстані 200 км перебувають 122 тисячі російських військових, на відстані 400 км – 143,5 тисячі. Він запевнив, що вище військове керівництво країни тримає ситуацію на контролі, та нагадав, що ситуація з 2014 року біля кордонів України ніколи не була спокійною. 

Водночас розвідка США заявила, що буцімто для наступу на Україну РФ може використати 175 тисяч військових.

Західні фахівці вважають, що президент Росії Володимир Путін все-таки не наважиться відверто напасти на Україну, бо Росія втратить багато тисяч життів, і це не буде легка перемога.

Також ЗМІ опублікували план наступу Росії на Україну. Президент РФ Володимир Путін нібито хоче захопити приблизно дві третини території України.

11 січня 2022 року офіційні представники адміністрації президента США припустили, що президент Росії Володимир Путін відклав можливе вторгнення до України ближче до весни.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme